Dialogul si cooperarea, modurile cele mai firesti de rezolvare a problemelor inter-confesionale si inter-religioase

 

Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel l-a primit astazi, 5 decembrie 2007, la Resedinta patriarhala, pe Excelenta sa Dl Alexander Churilin, Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania.

 

In cadrul intrevederii, Excelenta sa Dl Alexander Churilin a subliniat legatura spirituala puternica dintre cele doua popoare ortodoxe si relatii bune pe care le-a avut de-a lungul timpului Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Ortodoxa Romana, remarcand in persoana Prea Fericitului Parinte Patriarh Daniel un demn urmas al vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist. Cu acest prilej, Dl. Ambadasor s-a aratat interesat de modul in care problemele ivite intre cele doua mari Biserici Ortodoxe surori pot fi rezolvate cat mai bine.

 

Prea Fericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in consens cu Excelenta sa Dl Alexander Churilin, a afirmat ca trebuie cautate impreuna modalitatile cele mai bune de rezolvare a problemelor dintre cele doua Biserici surori, aratand ca, in acest caz, dialogul si cooperarea locala sunt solutiile adecvate de rezolvare a situatiilor divergente dintre doua Biserici Ortodoxe surori.

Totodata, Prea Fericirea Sa a tinut sa sublinieze faptul ca, in ciuda dificultatilor, misiunea principala comuna a celor doua Biserici in Europa ramane apararea valorior crestine traditionale. 

 

In cursul aceleiasi zile, Prea Fericitul Parinte Daniel a primit vizita Excelenta sale Dl. Dashnor Dervishi, Ambasadorul Albaniei la Bucuresti si a Excelenta sale Dl. Dusan Crnogorcevic, Ambasadorul Serbiei la Bucuresti.

 

.

05 Decembrie 2007

Vizualizari: 828

Voteaza:

Dialogul si cooperarea, modurile cele mai firesti de rezolvare a problemelor inter-confesionale si inter-religioase 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE