Hram la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucuresti

Luni, 25 ianuarie, in ziua de praznuire a Sfantului Grigorie Teologul, Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucuresti isi va sarbatori ocrotitorul spiritual. Manifestarile vor fi precedate de Sfanta Liturghie oficiata la Biserica Manastirii Radu Voda din Bucuresti.

Parintele director, Mihai Aurel, a declarat pentru TV. TRINITAS: „Va fi savarsita Sfanta Liturghie arhiereasca incepand cu orele 9:30, pentru ca la sfarsitul acesteia va avea loc un mic concert de muzica religioasa. Seminarul Teologic Liceal Ortodox este unul din cele mai vechi Seminarii din tara, infiintat in timpul Mitropolitului Grigorie Dascalul, in anul 1836.

De atunci a functionat aproape fara intrerupere in aceasta perioada, dar mai ales dupa 1990 redescoperindu-se ca o identitate aparte in cadrul peisajului educational Bucurestean”

Sursa:basilica.ro

.

25 Ianuarie 2010

Vizualizari: 272

Voteaza:

Hram la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi. 1 review utilizatori.

Comentarii (1)

  • eugen badarauPostat la 2010-01-25 09:52

    Daca intereseaza pe cineva se gasesc puse de mine si imagini despre acest frumos lacas de "Sfanta Invatatura" pe Forumul acestui "site" (puse de subsemnatul "eugenb"). Exista si un "site" al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Bucuresti.

    Mentiune - Biserica Manastirii Radu Voda se gaseste in vecinatatea Seminarului (gard in gard - nota mea), iar Staretul Manastirii are locuinta in ... curtea Seminarului. Singura problema a fost ... varsta Staretului care a fost numit prea ... tanar (pe la 25 de ani, dupa ce si-a terminat studiile Facultatii de Teologie din Bucuresti). Gurile rele sustineau ca este de vina ... gradul de rudenie cu un inalt prelat din conducerea Bisericii (din Arhiepiscopia Bucurestiului). Sa fie oare adevarat ... ?!

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE