Intrunirea delegatiilor eparhiale din Mitropolia Munteniei si Dobrogei si Mitropolia Olteniei in vederea realizarii Albumului - Domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti. Ctitoriile si mormintele lor

Miercuri, 29 aprilie 2009, la Resedinta Patriarhala, sub presedintia Preafericitului Parinte Patriarh DANIEL, a avut loc a treia intrunire a delegatiilor eparhiale din Mitropolia Munteniei si Dobrogei si Mitropolia Olteniei in vederea realizarii Albumului " Domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti. Ctitoriile si mormintele lor ".

In cadrul discutiilor purtate pe aceasta tema au fost subliniate aspectele activitatii fiecarui Centru Eparhial din cadrul celor doua Mitropolii, in vederea realizarii in timp util si in bune conditii a acestei monumentale lucrari. Precizam ca Albumul " Domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti. Ctitoriile si mormintele lor " se va constitui intr-o oglinda a fiecarei Episcopii implicate in proiect si va pune in evidenta valoarea spirituala a Tarii Romanesti, de la Dunare la Mare, in anul in care se sarbatoresc 650 de ani de la recunoasterea intemeierii Mitropoliei Tarii Romanesti (1359).

In acest sens, participantii la discutii au stabilit ca pana la data de 1 iunie fiecare Eparhie sa prezinte intregul material pregatit, astfel incat in toamna acestui an sa se finalizeze editarea Albumului.

BIROUL DE PRESA AL ARHIEPISCOPIEI BUCURESTILOR

.

29 Aprilie 2009

Vizualizari: 161

Voteaza:

Intrunirea delegatiilor eparhiale din Mitropolia Munteniei si Dobrogei si Mitropolia Olteniei in vederea realizarii Albumului - Domnitorii si ierarhii Tarii Romanesti. Ctitoriile si mormintele lor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE