Manifestari religios-culturale si activitati social-filantropice cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului

Manifestari religios-culturale si activitati social-filantropice cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului 2009 organizate de Patriarhia Romana si Arhiepiscopia Bucurestilor

I. CONCERTE DE COLINDE:
1. Miercuri, 16 decembrie 2009, orele 18.00, in Aula Magna a Universitatii din Bucuresti (Bdul M. Kogalniceanu nr.

36-46, Sectorul 5), va avea loc Concertul de colinde sustinut de corul Facultatii de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul a Universitatii din Bucuresti. Concertul va fi precedat, de la orele 17.00, de vernisajul expozitiei de icoane pictate de studentii de la sectia Arta Sacra a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti si ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Veliko- Tarnovo (Bulgaria).

2. Joi, 17 decembrie 2009, ora 18.00, in Aula Magna Teoctist Patriarhul, va avea loc traditionalul concert de colinde intitulat Rasaritul cel de sus, organizat de catre Centrul de presa Basilica al Patriarhiei Romane cu participarea urmatoarelor formatii corale:
a. Corul „Cantate Domino” al Seminarului Teologic Ortodox din Bucuresti;
b. Corul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti;
c. Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Romane;
d. Corul barbatesc „Te Deum laudamus” din Bucuresti.

3. Sambata, 19 decembrie 2009, la orele 12.00, in sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, va avea loc traditionala serbare de Craciun Colinda sfanta din sufletul copiilor la Nasterea Domnului la care vor participa grupuri de colindatori din intreaga tara. In cadrul serbarii, vor fi decernate premiile concursului national Icoana din sufletul copilului - 2009, editia a XVII-a, organizat de revista pentru copii si parinti Chemarea Credintei a Patriarhiei Romane in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si va fi vernisata expozitia concursului (etapa finala).

II. ACTIVITATI SOCIAL–FILANTROPICE IN ARHIEPISCOPIA BUCURESTILOR:
1. Miercuri, 16 decembrie 2009, Biroul de asistenta sociala al Protoieriei I Capitala organizeaza la Parohia „Spirea Noua” din Bucuresti programul „Ieslea Betleemului” care consta in organizarea unui concert de colinde pt 50 de familii aflate in dificultate si oferirea de pachete cu alimente pentru sprijinirea acestora in prag de sarbatori.

2. Vineri, 18 decembrie 2009, Biroul de asistenta sociala al Protoieriei III Capitala organizeaza manifestarea „Colind pentru sufletul tau”, editia a III-a. Cu acest prilej, 200 de persoane aflate in evidenta vor primi pachete cu alimente si imbracaminte, iar corul „Dominus” al parohiei „Serban Voda” din Bucuresti va sustine un concert de colinde.

3. Luni, 21 decembrie 2009, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Asociatia Ortodoxa Copta „Sfantul Mina” vor oferi 100 de pachete alimentare persoanelor refugiate in Romania.

4. Marti, 22 decembrie 2009, Biroul de asistenta sociala al Protoieriei II Capitala organizeaza programul „Colind strabun”, in urma caruia 40 de persoane varstnice si 20 de colindatori (copii nevazatori de la Scoala pentru nevazatori si ambliopi din Bucuresti, str. Austrului nr. 37, sector 2) vor primi pachete alimentare si daruri cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului.

5. Miercuri, 23 decembrie 2009, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucurestilor va oferi 100 de pachete alimentare persoanelor varstnice de la Centrul de Asistenta Sociala „Sfantul Vasile” din Bucuresti.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

11 Decembrie 2009

Vizualizari: 284

Voteaza:

Manifestari religios-culturale si activitati social-filantropice cu ocazia sarbatorii Nasterii Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE