Meditatie despre solidaritate in fata suferintei

 

Meditatie despre solidaritate in fata suferintei

 

In suplimentul Aldine al cotidianului Romania Libera de astazi, 11 aprilie 2008, pagina 17, domnul Dan Stanca, desi considera minor accidentul suferit de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, propune ca tema de meditatie "glezna Patriarhului".

 

Cu tot respectul pentru libertatea de expresie a fiecaruia dintre noi, propunem spre meditatie urmatoarele:

 

Ne surprinde faptul ca un minor accident la glezna al Patriarhului Romaniei a devenit prilej de tulburare a spiritului pentru unii jurnalisti in cautarea de senzational. Tinem sa-l informam pe domnul Dan Stanca ca, in urma cu mai putin de 3 saptamani, noul Arhiepiscop al Atenei si a toata Grecia, Preafericitul Ieronim al II-lea, ales si instalat in luna februarie a acestui an, a suferit un accident asemanator si nimeni in Grecia nu a propus suferinta acestuia spre meditatie.

 

Pentru a pastra stilul articolului publicat in suplimentul Aldine, ii amintim domnului Dan Stanca faptul ca a ramas memorabil raspunsul O Biserica se conduce cu capul, iar nu cu picioarele, dat de un ilustru suveran pontif atunci cand avea dificultati cu mobilitatea picioarelor.

 

Chiar daca suntem de acord cu opinia gazetarului de la Romania Libera ca oricui i se poate intampla un astfel de accident, totusi consideram ca mai important este a medita la cum sa ne asumam suferinta si sa ne exprimam solidaritatea cu cei ce sufera.

 

.

11 Aprilie 2008

Vizualizari: 602

Voteaza:

Meditatie despre solidaritate in fata suferintei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE