Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel adresat cu ocazia intronizarii noului Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii


Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel adresat cu ocazia intronizarii noului Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii


COMUNICAT DE PRESA

La festivitatile de intronizare a noului Patriarh al Moscovei si al Intregii Rusii, care au loc astazi, 1 februarie 2009, in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, Biserica Ortodoxa Romana este reprezentata de o delegatie formata din Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu al Ardealului, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei si Exarh Patriarhal, si Preasfintitul Parinte Episcop Casian al Dunarii de Jos.

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat cu ocazia intronizarii Sanctitatii Sale Kiril, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, urmatorul mesaj:

Sanctitatea Voastra Kiril, Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii,
preaiubit frate in Hristos Domnul si coliturghisitor,

Alegerea Sanctitatii Voastre ca Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii a fost primita de ierarhii, clerul si credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane, cu mare bucurie. Prin lucrarea harului Preasfantului Duh, prin care toate cele bune se implinesc in Biserica lui Hristos, Vi s-a incredintat spre pastorire poporul dreptcredincios al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Sunteti al saisprezecelea patriarh al Moscovei, in sirul arhiereilor care au pastorit aceasta Biserica datatoare de multi sfinti si martiri. Incepand cu anul 1991, dupa dobandirea libertatii, Biserica dreptslavitoare Rusa a cunoscut o noua inflorire, concretizata in renasterea vietii duhovnicesti din Rusia, o multime de manastiri noi, scoli de teologie si biserici noi.

Suntem incredintati, Sanctitatea Voastra, ca, data fiind bogata experienta pe care o aveti atat la nivel national, cat si international, veti contribui mult la apararea si afirmarea valorilor crestine, la promovarea lucrarii social filantropice a Bisericii, cat si la marturia pe care Ortodoxia este chemata sa o aduca in lumea contemporana.

In virtutea unitatii noastre dogmatice, canonice si de cult, a iubirii fratesti, precum si a legaturilor stravechi intre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa Rusa, speram intr-o multipla conlucrare dintre Bisericile noastre surori. Suntem convinsi ca, traind unitatea Duhului in legatura pacii (Efeseni 4, 3) vom reusi sa dam impreuna marturie crestina credibila in Europa si in lumea intreaga, confruntata astazi cu fenomenul secularizarii acute, criza spirituala si criza economica.

Rugam pe Hristos Domnul, Pastorul Cel Bun (Ioan 10,11) si Arhiereul marturisirii noastre (Evrei 3,1) sa Va daruiasca ajutorul Sau ca sa slujiti Biserica Ortodoxa Rusa si sa calauziti poporul ortodox pe calea mantuirii.

La acest binecuvantat inceput de drum al slujirii patriarhale a Sanctitatii Voastre, Va felicitam si Va dorim ani multi si binecuvantati!

Cu frateasca dragoste in Iisus Hristos, prietenie si pretuire,

+ Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

02 Februarie 2009

Vizualizari: 534

Voteaza:

Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel adresat cu ocazia intronizarii noului Patriarh al Moscovei si al intregii Rusii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE