Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita frateasca la Patriarhia Ecumenica

In spiritul traditiei si a practicii curente, Preafericitul Parinte Daniel, ca nou Patriarh al Romaniei, insotit de o delegatie a Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita frateasca la Patriarhia Ecumenica, in perioada 27 mai – 2 iunie 2009.

Vizita se inscrie in seria manifestarilor consacrate anului 2009, proclamat de catre Sfantul Sinod Anul comemorativ-omagial al Sfantului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei († 379) si al celorlalti Sfinti Capadocieni.

In prima zi a vizitei, dupa primirea oficiala din Catedrala cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel va participa la Slujba Vecerniei oficiata in biserica Sfanta Parascheva din Istanbul, pe care Patriarhia Ecumenica a dat-o in folosinta comunitatii ortodoxe romanesti din Turcia. Cu acest prilej, in prezenta credinciosilor ortodocsi romani din Istanbul si alte regiuni ale Turciei, va fi sfintita si inaugurata noua biblioteca romaneasca a comunitatii respective.

Joi, 28 mai 2009, la sarbatoarea Inaltarii Domnului, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu si Preafericitul Parinte Patriarh Daniel vor oficia impreuna Sfanta Liturghie in Catedrala Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, inconjurati de un sobor de arhierei, preoti si diaconi greci si romani.In continuare, cei doi Intaistatatori, insotiti de ierarhi, preoti, diaconi si credinciosi ortodocsi greci si romani, vor efectua un pelerinaj in Capadocia – tara de origine a Sfintilor Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Grigorie de Nyssa si a multor sfinti din primul mileniu crestin. Vor fi vizitate vestigii crestine de o profunda semnificatie teologica, culturala si spirituala.

Sambata, 30 mai 2009, cei doi Patriarhi vor oficia in Capadocia slujba Vecerniei la biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena din localitatea Sinassos, iar a doua zi, duminica, 31 mai, in aceeasi regiune, vor savarsi Sfanta Liturghie in biserica Sfantul Teodor din localitatea Malakopis.

In program mai sunt prevazute vizite oficiale ale Patriarhului Romaniei la Ambasada Romaniei de la Ankara, la Consulatul General al Romaniei de la Istanbul, precum si intalniri cu autoritati centrale si locale din Turcia.


BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

26 Mai 2009

Vizualizari: 217

Voteaza:

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, va efectua o vizita frateasca la Patriarhia Ecumenica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE