Presedintele Romaniei va transmite Papei Benedict al XVI-lea mesajul PF Parinte Daniel


Presedintele Romaniei va transmite Papei Benedict al XVI-lea mesajul PF Parinte Daniel

 
Astazi, 5 septembrie 2008, dl. Traian Basescu, presedintele Romaniei, a solicitat - inainte de a pleca in vizita oficiala in Italia - o convorbire telefonica cu Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Avand in vedere faptul ca programul oficial al vizitei include o intrevedere cu Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea, dl. presedinte Traian Basescu a dorit sa transmita Sanctitatii Sale un mesaj din partea Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane. Multumind pentru aceasta intentie, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a transmis Intaistatatorului Bisericii Romano-Catolice salutul sau fratesc si a reinnoit multumirile pentru apelul facut de Papa in favoarea comunitatii ortodoxe romanesti din Italia, adesea atacata pe nedrept in presa italiana.

In continuare, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a felicitat pe dl. presedinte Traian Basescu pentru prima sa vizita oficiala la noul Centru eparhial (de langa Roma) al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei, programata pentru ziua de duminica, 7 septembrie 2008, cand va avea loc si prima Sfanta Liturghie savarsita acolo pentru romani de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Iosif Pop si Preasfintitul Parinte Episcop Siluan Span.

Presedintele Romaniei l-a informat pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel despre intentia de a-i adresa Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea invitatia de a vizita Romania in cursul anului 2009. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a mentionat faptul ca o astfel de invitatie este posibila la nivelul relatiilor bilaterale dintre cele doua state, Romania si Vatican, dar ca pentru o invitatie oficiala din partea Patriarhiei Romane este necesar si acordul Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dupa cum s-a procedat si in cazul vizitei Papei Ioan Paul al II-lea in Romania (1999). In acest sens, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat faptul ca implinirea a 10 ani, in 2009, de la prima vizita a unui Episcop al Romei intr-o tara majoritar-ortodoxa se cuvine sa fie marcata in luna mai 2009 printr-un moment aniversar.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

04 Septembrie 2008

Vizualizari: 284

Voteaza:

Presedintele Romaniei va transmite Papei Benedict al XVI-lea mesajul PF Parinte Daniel 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE