Saptamana de rugaciune se va incheia la Catedrala patriarhala

 

In Bucuresti, saptamana de rugaciune  pentru unitatea crestinilor se va incheia astazi cu o slujba ecumenica la Catedrala patriarhala

 

Bisericile crestine din intreaga lume organizeaza in a treia saptamana a lunii ianuarie a fiecarui an (18 - 25 ianuarie) seri de rugaciune pentru unitatea crestinilor. Tema de anul acesta a Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor este inspirata de cuvintele Sfantului Apostol Pavel: "Rugati-va neincetat" (1 Tesal. 5, 17).

 

In aceasta dupa-amiaza, incepand cu orele 17.00, la Catedrala patriarhala, Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor se va incheia printr-o slujba ecumenica oficiata de reprezentantii Patriarhiei Romane, Parohiei Ortodoxe Bulgare, Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti, Bisericilor Greco-Catolica, Reformata, Armeana, Evanghelica Luterana si Sinodo-Prezbiteriana din Bucuresti.

Vor participa credinciosi de diferite confesiuni crestine, profesori de teologie, studenti, membri ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, intre care mentionam ambasadorii SUA, Rusiei, Croatiei, Moldovei, Belarusiei, Albaniei, Ucrainei, Germaniei, Frantei, Armeniei, etc.

 

In numele Bisericilor invitate va adresa un cuvant Inalt Prea Sfintitul Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit Romano - Catolic de Bucuresti.

 

Cuvantul de multumire din partea Bisericii Ortodoxe Romane va fi rostit de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

 

.

24 Ianuarie 2008

Vizualizari: 417

Voteaza:

Saptamana de rugaciune se va incheia la Catedrala patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE