Sarbatoare si binecuvantare la Montreal


Sarbatoare si binecuvantare la Montreal

In perioada 21-23 noiembrie 2008, Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, va participa, ca delegat al Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, la festivitatile prilejuite de implinirea a  35 de ani de la infiintarea Catedralei, Parohiei si Comunitatii Sfantul Ioan Botezatorul din Montreal - Canada.

Cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Laurentiu al Ardealului va transmite urmatorul mesaj de felicitare al Intaistatatorului Bisericii Ortodoxe Romane:

SARBATOARE SI BINECUVANTARE LA MONTREAL

"Ca desi cu trupul sunt departe, cu duhul insa sunt impreuna cu voi, bucurandu-ma si vazand buna voastra randuiala si taria credintei voastre in Hristos" (Col. 2, 5).

Traim in aceste zile o bucurie nespusa, un popas duhovnicesc de comuniune si inaltare sufleteasca prilejuit de implinirea a 35 de ani de la infiintarea Catedralei "Sfantul Ioan Botezatorul", a Parohiei si a Comunitatii romanesti din Montreal.

In acest rastimp care s-a scurs de la oficierea primei Sfinte Liturghii de catre PC Pr.

Protopop George Chisca (23 decembrie 1973), cronica Bisericii Ortodoxe Romane din Montreal s-a imbogatit, pe durata celor treizeci si cinci de ani, cu vistieria cea bogata a lucrarii acestor ani binecuvantati. In acest sens, aduc marturie frumoasele realizari intre care un loc de frunte il ocupa sfantul locas de inchinare - catedrala - in care, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am fost personal pentru a ne inchina si a oficia Sfanta Liturghie cu prilejul manifestarilor desfasurate aici, in zilele de 13 - 17 mai 1999, cand se implineau 25 de ani de la infiintarea parohiei si 21 de ani de la tarnosirea cea mare ca delegat al vrednicului de pomenire Patriarhul Teoctist.

De-a lungul anilor, Parohia Ortodoxa Romana din Montreal a fost gazda primitoare pentru ierarhi si delegati ai Bisericii Ortodoxe Romane, bucurandu-se de ospitalitatea pe care romanii din Canada stiu sa o manifeste asa cum se cuvine.

Temelia vietii crestine este impartasirea credinciosilor cu Hristos Cel euharistic si comuniunea cu fratii de acelasi neam si de aceeasi credinta, care se realizeaza in mod deplin in Biserica.

Poporul nostru binecredincios s-a straduit neincetat de-a lungul istoriei sale sa-si pastreze identitatea si sa promoveze credinta nealterata primita de la Mantuitorul Hristos si Sfintii Apostoli. De aceea, este foarte necesar sa participam activ la viata Bisericii si sa cultivam credinta in Dumnezeu, identitatea crestina si romaneasca. Cu alte cuvinte, trebuie sa intensificam viata spirituala a comunitatilor noastre crestine, si sa participam la lucrarea misionara a Bisericii. Nu este de ajuns sa ne rugam singuri acasa, ci trebuie sa ne rugam in biserica, pentru ca cel ce este crestin traieste in Biserica, in comuniune spirituala cu toti crestinii, asa cum ne invata Sfantul Apostol Pavel zicand "voi toti una sunteti  in Hristos Iisus" (Gal. 3, 28), iar Sfantul Ioan Gura de Aur precizeaza ca "numele Bisericii nu arata separarea, ci arata unirea si impreuna glasuire in simfonie".

Astazi trebuie sa luptam ca sa biruim ispita mare a insingurarii, a individualismului egoist din familie si societate, pentru a trai bucuria comuniunii fratesti.

In numele Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Va felicitam pe toti pentru toata fapta cea buna si pentru fidelitatea fata de valorile Ortodoxiei romanesti, pentru relatiile fratesti cu alte Biserici Ortodoxe surori si cu alte comunitati crestine, pentru respectul fata de valorile Canadei, iar pentru ca bucuria sa sporeasca la acest moment aniversar, am delegat pe Inaltpreasfintitul Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, ca sa aduca mesajul si binecuvantarea Noastra si pretuirea Bisericii Mame, credinciosilor comunitatii romanesti din Montreal, la cea de-a 35-a aniversare de la infiintarea acesteia.

Preamilostivul Dumnezeu sa binecuvinteze pe toti cei ce participa la aceasta sarbatoare si sa va inmulteasca roadele lucrarii duhovnicesti spre folosul Ortodoxiei pe continentul american si intarirea comuniunii tuturor romanilor credinciosi.

Cu aceste ganduri, rugam pe Hristos Domnul sa va ocroteasca si sa va daruiasca sanatate si mantuire, pace si bucurie, precum si mult ajutor in toata fapta cea buna.

Cu aleasa pretuire si parinteasca binecuvantare,

S.S  +  D A N I E L

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.

20 Noiembrie 2008

Vizualizari: 571

Voteaza:

Sarbatoare si binecuvantare la Montreal 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE