Hotarari ale Sinodului Permanent si Comisiei Sinodale pentru organizarea funeraliilor PF Parinte Patriarh Teoctist


Hotarari ale Sinodului Permanent si Comisiei Sinodale pentru organizarea funeraliilor PF Parinte Patriarh Teoctist

Cu frateasca dragoste, Va aducem la cunostinta ca PF Parinte Patriarh Teoctist a trecut la cele vesnice in ziua de luni, 30 iulie 2007, orele 17.00. Sinodul Permanent si Comisia Sinodala pentru organizarea funeraliilor a hotarat urmatoarele:

1. Slujba inmormantarii se va oficia in Catedrala patriarhala din Bucuresti, in ziua de vineri, 3 august 2007, orele 11.00, iar inhumarea va avea loc tot in Catedrala patriarhala, in cripta special amenajata.

2. Membrii Sf. Sinod sunt convocati pentru a fi prezenti la resedinta patriarhala din Bucuresti in ziua de joi, 2 august 2007, orele 11.00.

3. Centrele eparhiale din Patriarhia Romana vor lua masuri, prin Protoierii, sa fie anuntate toate parohiile si manastirile ca, in ziua inmormantarii, la orele 12.00, sa se traga clopotele timp de 5 (cinci) minute.

4. In ziua de sambata, 4 august, sau duminica, 5 august 2007, dupa Sf. Liturghie, in toate Catedralele eparhiale, bisericile din parohii si manastiri se va savarsi slujba Parastasului cu formula de pomenire: "Adormitul intru fericire Parintele nostru Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane". La sfarsitul slujbei de pomenire, ierarhul locului, preotii parohi, staretii si staretele vor evoca slujirea, vrednicia si personalitatea Patriarhului Teoctist.

Cu frateasca intru Hristos imbratisare,

Daniel,

Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Loctiitor de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

.

01 August 2007

Vizualizari: 1289

Voteaza:

Hotarari ale Sinodului Permanent si Comisiei Sinodale pentru organizarea funeraliilor PF Parinte Patriarh Teoctist 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE