Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a fost primit la Slobozia, cu prilejul ceremoniilor de intronizare a noului Episcop al Sloboziei si Calarasilor

Sute de preoti si credinciosi din Slobozia l-au intampinat ieri, 27 iunie, cu paine, sare si flori pe Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, insotit de Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcop ales al Sloboziei si Calarasilor.

Cu acest prilej, la Catedrala episcopala „Inaltarea Domnului” din Slobozia s-a oficiat o slujba de Te Deum. In cuvantul rostit, Preafericirea Sa a multumit celor prezenti pentru primirea facuta.

A urmat deplasarea la Centrul eparhial al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, unde Preafericitul Parinte Daniel a prezentat noului chiriarh Resedinta episcopala si Centrul social „Damaschin Episcopul”. Ieri seara, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel impreuna cu Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu si Preasfintitul Parinte Episcop Mihail al Episcopiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande au vizitat Muzeul Agriculturii din Slobozia si biserica de lemn cu hramul „Bunavestire”, aflata in incinta acestui muzeu.

Slujba de intronizare a noului Episcop al Sloboziei si Calarasilor va fi oficiata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, inconjurat de un sobor de ierarhi, astazi, 28 iunie, la Catedrala „Inaltarea Domnului” din Slobozia, dupa otpustul Sfintei Liturghii.

Sursa: Radio TRINITAS

28 Iunie 2009

Vizualizari: 437

Voteaza:

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a fost primit la Slobozia, cu prilejul ceremoniilor de intronizare a noului Episcop al Sloboziei si Calarasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE