Sfintii ierarhi fac urari crestinesti la intrarea in noul an

IPS Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei:
Binecuvantarea lui Dumnezeu pentru viata noastra

"La trecerea dintre ani, adica la 31 decembrie 2005 spre 1 ianuarie 2006, sa mergem la biserica, sa multumim lui Dumnezeu pentru anul care a trecut, cu roade de care ne-am bucurat sau cu incercari grele pe care le-am strabatut, iar apoi sa cerem ajutorul si binecuvantarea lui Dumnezeu pentru viata noastra, pentru anul nou 2006, in care intram, spre a folosi fiecare zi a anului viitor ca timp al mantuirii, al cresterii noastre duhovnicesti si al rodirii de fapte bune. Cu prilejul Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, Anului Nou si Botezului Domnului, va dorim tuturor sanatate si bucurie, pace si fericire, precum si mult ajutor si spor de la Dumnezeu in toata fapta buna. Cu parinteasca iubire ne rugam ca harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi, cu toti!"

IPS Laurentiu Streza, mitropolitul Ardealului, Crisanei si Maramuresului:
Bunul Dumnezeu sa ne randuiasca un an binecuvantat!

"Cu ocazia praznicului Nasterii Domnului, a Anului Nou si a Bobotezei, din tot sufletul dorim tuturor credinciosilor ca Bunul Dumnezeu sa randuiasca un an binecuvantat, iar fiecaruia dintre noi sa ne dea putere, sa putem razbate pe calea aceasta a vietii, avand tinta una singura: mantuirea sufletelor noastre. Intru multi si fericiti ani tuturor!"

IPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului:
Sa facem numai bine pentru semenii nostri!

"In aceste momente cand Il sarbatorim pe Iisus, care a venit in lume sa neMitropolitul Banatului mantuiasca, e datoria noastra sa ne apropiem de El, sa ne facem asemenea Lui, sa depunem toate eforturile pentru a ne comporta asemenea Lui. Or, ceea ce El a facut mai mult si mai ales pentru noi oamenii, a fost sa ne iubeasca pe noi, sa ne demonstreze ca asa cum El ne-a iubit, asa si noi trebuie sa ne iubim unul pe altul. In acest moment, o datorie a noastra este de a ne gandi la tot ceea ce putem face bine pentru semenii nostri, pentru viata noastra si a omenirii intregi. In aceste momente de praznic, sa ne gandim nu numai la ce insemneaza sarbatoarea ca traditie din vechime, ci mai ales sa ne straduim sa ne asemanam lui Iisus si, asa cum el a facut numai bine in lume, asa si noi sa facem numai bine pentru semenii nostri. Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa ne asemanam lui Iisus prin faptele noastre, prin comportarea noastra de fiecare zi, facand numai bine pentru lumea in care traim, pentru semenii nostri, pentru aproapele nostru. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!"

IPS Teofan, mitropolitul Olteniei:
Sa ne integram tara cu demnitate in Uniunea Europeana!

"Trecand prin sarbatoarea Nasterii Domnului, ne apropiem de Noul An, 2006. Ce ne putem dori mai mult pentru Noul An? Sa fim feriti de dezastre, sa avem sanatate, locuri de munca, pace in familie si in lume, sa ne integram tara cu demnitate in Uniunea Europeana. Toate acestea si altele asemanatoare se vor implini daca vom intelege ca fiecare clipa a anului care vine este in mana lui Dumnezeu, ca fara El nu putem implini nimic frumos, adanc si autentic. In duhul acestei convingeri, ma adresez voua, fiu si fiica ai Bisericii lui Hristos. Fii multumitor lui Dumnezeu pentru fiecare fiinta umana pe care o vei intalni de-a lungul anului viitor. Fii deschis sa-i sesizezi frumusetea launtrica, ascunsa uneori sub infatisari si atitudini nu tocmai agreabile. Fii convins ca in seara vietii tale, cand te vei pregati pentru marea intalnire cu Dumnezeu, singura bogatie care-ti va ramane va fi frumusetea clipelor traite in comuniune cu Dumnezeu si frumusetea launtrica descoperita in semenul de langa tine. Rog pe Hristos Dumnezeu sa va daruiasca bucurie sfanta de praznic, pace adanca in suflet si in familie. Dumnezeu sa va binecuvanteze cu al Sau har si cu a Sa iubire de oameni. Sarbatori fericite! La multi, buni si sfinti ani!"

Sfintii ierarhi fac urari crestinesti la intrarea in noul an

.

29 Decembrie 2005

Vizualizari: 2170

Voteaza:

Sfintii ierarhi fac urari crestinesti la intrarea in noul an 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE