Amplu itinerar pastoral pentru Arhiepiscopul Nicolae Condrea


IPS Arhiepiscop Nicolae, ierarhul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane in America si Canada, va efectua in lunile mai si iunie un amplu initinerar pastoral, in care ii va vizita pe romanii din Statele Unite ale Americii si din Canada.

Periplul a inceput duminica, 7 mai, cu oficierea Sfintei Liturghii in parohia „Sfantul Simeon” din Detroit, urmand sa continue in perioada 9 - 15 mai, cand ierarhul va participa la cea de-a treia intalnire a episcopilor ortodocsi romani din Europa Occidentala si SUA, de la Nurnberg, in Germania. Pe 21 mai, IPS Nicolae va fi in mijlocul enoriasilor din Chicago, unde va celebra Sfanta Liturghie la catedrala „Sfintii Imparati Constantin si Elena” si va participa ulterior la banchetul festiv prilejuit de hramul acestui lacas de cult, informeaza arhiepiscopia romana. Finalul lunii mai il va duce pe ierah din nou pe batranul continent, unde, duminica, 28 mai, va participa la sfintirea bisericii „Nasterea Domnului” din Stuttgart.

In luna iunie, arhiepiscopul Nicolae va fi in preajma romanilor din Chicago, unde va oficia Sfanta Liturghie joi, 1 iunie, de Inaltarea Domnului, la Catedrala „Sfintii Imparati”, duminica, 4 iunie, va sluji in parohia „Sfantul Gheorghe” din Las Vegas, Liturghia fiind urmata de sfintirea pietrei de temelie pentru viitoarea biserica a parohiei, iar in Duminica Rusaliilor, pe 11 iunie, cat si a doua zi, pe 12 iunie, ierahul va fi alaturi de romanii de la parohia „Sfanta Treime” din Troy, Michigan, informeaza eparhia romana.

In Duminica Tuturor Sfintilor, pe 18 iunie, IPS Nicolae va oficia Sfanta Liturghie in parohia „Toti Sfintii” din Toronto, cu ocazia hramului, in perioada 21 – 23 iunie va participa la cea de-a 22 intalnire a episcopilor ortodocsi si romano-catolici din SUA, ce se va desfasura in Washington, iar pe 25 iunie se va intoarce la resedinta episcopala din Chicago unde va sluji la catedrala „Sfintii Imparati”. Ierrahul va ramene tot la Chicago si de sarbatoarea Sfintilor „Apostoli Petru si Pavel”, de pe 29 iunie, urmand ca in intervalul 30 iunie-2 iulie sa participe la Congresul anual al Arhiepiscopiei  ce va fi gazduit de Centrul Eparhial si Catedrala Sfintii Imparati din  Chicago.
 
Chicago, SUA/Romanian Global News

.

09 Mai 2006

Vizualizari: 1367

Voteaza:

Amplu itinerar pastoral pentru Arhiepiscopul Nicolae Condrea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE