Bisericile fortificate din Transilvania, prezentate publicului luxemburghez

 

"Bisericile fortificate din Transilvania" vor fi in prim plan vineri, 21 septembrie, de la ora 18:30, la noul Centru cultural din Niederanven, Luxemburg, in cadrul expozitiei omonime realizata de Robert Stollberg si Thomas Schulz.

Evenimentul este organizat de Ambasada Romaniei in Luxemburg, Fundatia Mihai Eminescu Trust din Londra si Institutul Cultural Roman si propune o intalnire cu peisajul exceptional al bisericilor fortificate din Transilvania, ridicate in secolele 13-16.


In zilele noastre, un numar de aproximativ 140 de astfel de biserici au supravietuit degradarii, fiind inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO. Manifestarea este realizata in cadrul programului Luxemburg si Marea Regiune, Capitala europeana a Culturii in 2007, sub Inaltul Patronaj al Altetelor Lor Regale, Marele Duce si Marea Ducesa, al Ambasadei Romaniei si cu sprijinul Comisiei Nationale pentru Cooperare cu UNESCO.


Expozitia este deschisa in perioada 22 septembrie - 4 octombrie, la Niederanven, si de la 8 octombrie la sediul UNESCO din Paris, 7, Place de Fontenoy.

.

21 Septembrie 2007

Vizualizari: 1125

Voteaza:

Bisericile fortificate din Transilvania, prezentate publicului luxemburghez 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE