Congres al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale

 

Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale, cu sediul la Limours, in  Franta, se va intruni in perioada 29 mai - 1 iunie in Adunare eparhiala a Mitropoliei, actiune fixata sa aiba loc la resedinta mitropolitana in cadrul unei Adunari mai ample - un Congres al Mitropoliei. Adunarea are ca scop reunirea tuturor celor implicati in buna desfasurare a vietii bisericesti din Mitropolie. Ea se adreseaza in primul rand delegatilor reprezentanti ai tuturor parohiilor: un cleric (parohul, de regula) si doi laici alesi de Adunarea Parohiala, care au si drept de vot, dar este deschisa in acelasi timp tuturor celor ce vor dori sa participe.


In acest sens, programul cuprinde conferinte si seminarii pe teme de interes actual, reuniuni speciale ale doamnelor preotese, ale tinerilor, ale responsabililor cu cateheza, precum si organizarea unor standuri de prezentare a fiecarei comunitati (parohii, manastiri, ateliere de iconografie, asociatii de tineret, de caritate, etc.).


Din program fac parte conferinte privind tema generala: Identitatea ortodoxa in contextul Contemporan, expunerile cu subiect practic: Cum sa facem sa avanseze marturisirea unitatii
ortodoxe in diferitele tari ale Europei si care este rolul Mitropoliei noastre in acest context, dar si Confruntarea cu secularizarea, oportunitate si provocare pentru misiunea si identitatea noastra crestina, precum si un concert de muzica clasica, anunta eparhia romana.

 

.

20 Mai 2007

Vizualizari: 1567

Voteaza:

Congres al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE