Eveniment cultural si ecumenic la Monza - Italia

 

In cadrul saptamanii ecumenice de rugaciune pentru unitatea crestinilor, pe 27 si 28 ianuarie a avut loc la Monza - la Cineteatrul Parohiei San Carlo, Festivalul cultural al popoarelor unde la invitatia parohului don Gianluigi Frova a participat si Parohia Ortodoxa Romana "Toti Sfintii" din Milano Nord - Monza pastorita de preotul Pompiliu Nacu.


La festival au participat comunitati din Europa, America de Sud, Africa si Asia, transmite Ingrid Nacu pentru Romanian Global News. Fiecare natiune a prezentat un film, un cantec, un dans si un costum popular specific fiecarei tari.


Din partea Romaniei a fost prezentat un film care a cuprins repere istorice, geografice, etnografice si religioase, alcatuit si prezentat de tanarul teolog si informatician Gabriel Popescu. A urmat un recital de poezie eminesciana in limba romana si italiana sustinut de copiii din parohia romana, care la sfarsitul programului sustinut au oferit tuturor participantilor dulciuri si peste o suta de foi cu poezii ale poetului national al romanilor, scrise in romana si in italiana, legate cu fundita tricolora.


In finalul programului a urmat un recital de muzica clasica si populara romaneasca interpretat de Laurentiu Nacu.


 

.

01 Februarie 2007

Vizualizari: 2652

Voteaza:

Eveniment cultural si ecumenic la Monza - Italia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE