Festivalul Zilele Basarabiei isi deschide portile


Festivalul Zilele Basarabiei este cea mai mare actiune a Organizatiei Studentilor Basarabeni din Timisoara, acesta desfasurandu-se deja in cinci editii anterioare, avand un impact puternic in randul publicului din Romania si Republica Moldova.


Fiind inscris in agenda culturala a Timisoarei, festivalul se numara printre marile actiuni culturale ale urbei de pe Bega.

In trecut aceasta manifestare beneficia din partea guvernului de sprijin insa anul acesta organizatorilor li s-a facut sugestia sa amane manifestarea pentru a fi sprijiniti, de parca istoria s-ar putea da inapoi sau inainte dupa bunul plac al unor demnitari vremelnici.


Concertele stradale si manifestarile care adunau sute si chiar mii de timisoareni fiind punct de referinta pentru luna martie, au fost inlocuite, din motive financiare, de expozitii si dezbateri in cadru restrans. Programul acestei editii este urmatorul:

 

23-29 martie Expozitie la Cafeneaua "Papillon"

Sambata, 25 martie

10:00 Deschiderea oficiala a festivalului la Primaria din Timisoara. Gazda: Primarul urbei, dl. Gheorghe Ciuhandu.

15:00 Lansare de carte Libraria "Joc Secund", Humanitas.

16:30 Vizitarea Muzeului (Catedrala Mitropolitana).

20:00 Receptie club "Hide Out" (in spate la ATU).

Duminica, 26 martie

10:00 Slujba Religioasa. Catedrala Mitropolitana.

10:00 Workshop -  “Viitorul tinerilor romani de pretutindeni in Romania europeana”. Loc de desfasurare - Sala de Conferinte, Facultatea de Drept UVT.

15:00 Masa rotunda. Sala Mare a Consiliului Judetean.

20:00 Inchiderea Editiei a VI-a a Festivalului - Casa Studentilor.

 

Editia din acest an nu ar fi fost posibila fara implicarea Consiliului Mondial Roman si a Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni care au sprijinit financiar activitatea, dar si studentiilor din generatiile anterioare care si-au sacrificat timp si energie pentru continuitatea acestui proiect. Alaturi de acesti sponsori s-au mai alaturat Hotelul Continental din Timisoara, firma Coca-Cola care a donat produse, Universitatea de Vest din Timisoara care gazduieste lucrarile workshopului, Uniunea Fundatia Augusta care le-a stat alaturi si la editiile anterioare precum si Universitatea Politehnica. Partenerii media ai acestei editii sunt: Romanian Global News - agentia de presa pentru romanii de pretutindeni, Student FM, National TV, TVR Timisoara, TeleUniversitatea Timisoara, Cotidianul Ziua, Zile si Nopti, Radio Complex, Cotidianul Timisoara, Radio Timisoara.

 
Timisoara, Romania/Romanian Global News 

.

27 Martie 2006

Vizualizari: 1445

Voteaza:

Festivalul Zilele Basarabiei isi deschide portile 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE