O noua publicatie dedicata romanilor de pretutindeni


Romanian Global News editeaza incepand cu aceasta luna o publicatie lunara destinata romanilor de pretutindeni dar si celor din tara dornici sa afle atat noutati despre comunitatile romanesti de pretutindeni, cat si opinii si comentarii despre probleme actuale.

Condusa de cunoscutul jurnalist Ilie Traian, Curierul Roman, se vrea o revista de opinii si comentarii ale celor mai cunoscute personalitati ale diasporei romane dar si un compendiu al celor mai acute probleme cu care se confrunta emigratia romaneasca si romanii din jurul granitelor. Prin reflectarea acestora cititorii vor putea intra in dialog pe marginea solutiilor care se pot aplica atat in tara cat si in afara granitelor, pentru constituirea unui lobby romanesc si a unei diaspore mai unite.

In primul numar al publicatiei, finantat in exclusivitate de prof. dr.

ing. Claudiu Matasa, Consul Onorific al Romaniei dar si Directorul Biroului Fundatiei Nationale pentru Romanii de Pretutindeni, puteti citi un amplu reportaj despre Fundatia Gojdu si interpelarea doctorului Gheorghe Olteanu si Valentin Costin, din Germania, un altul despre romanii de pe Valea Timocului sarbesc, o corespondenta din Germania, de la Terezia B. Tataru pe problema Basarabiei, un amplu articol despre o lucrare de exceptie editata in America de catre Joanne Bock – Ethnic vision: A Romanian American Inheritance, un “cadou” american de apreciat. Dr. Serban Andronescu de la New York ne scrie despre Consiliul National Roman, iar prof. univ. Mircea Ratiu din Sacramento este in interviu cu Ilie Traian despre separarea Transilvaniei de Romania.

Abonamentele la Curierul Roman, publicatie editata de Romanian Global News din Bucuresti, se pot face pe adresa redactiei, Calea Victoriei 216, cam. 102, sector 1, in atentia domnului Ilie Traian, redactor sef. Pretul unui abonament anual pentru romanii din SUA si Canada este de 50 de USD/an, (RO 10 RNCB 5101 0000 3547 0008) pentru cei din Europa 40 de EURO/an, (RO 37 RNCB 5101 0000 3547 0007), Romanian Commercial Bank, Unirea Branch, RNCBROBU. Pentru romanii din jurul granitelor va fi gratuit. Pentru abonatii din tara pretul este de 12 euro/an platibil la cursul BNR din ziua efectuarii transferului bancar (RO 05 RNCB 5101 0000 3547 0001, deschis la BCR sucursala Unirii din Bucuresti).
 
Bucuresti, Romania/Romanian Global News   

.

22 Martie 2006

Vizualizari: 1494

Voteaza:

O noua publicatie dedicata romanilor de pretutindeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE