Apel la respect fata de simbolurile religioase

Patriarhia Romana a luat act cu ingrijorare de recentele fapte de vandalism petrecute in Cimitirul evreiesc din orasul Botosani, indreptate impotriva unui simbol al Cultului Mozaic, cult religios traditional, recunoscut in Romania.

Ingrijorarea noastra este atat de ordin principial - al libertatii religioase si al demnitatii umane – cat si de ordin pastoral, intrucat o multime de pelerini ortodocsi romani viziteaza Tara Sfanta si Mormantul Mantuitorului Iisus Hristos de la Ierusalim. Aceste pelerinaje contribuie la apropierea dintre popoarele noastre, roman si evreu, si la cultivarea respectului reciproc in afirmarea identitatii religioase si cultural etnice.

Astfel de gesturi, precum cel al profanarii mormintelor unor culte religioase, nu contribuie la promovarea unui climat de pace si armonie, ci, dimpotriva, creeaza tulburare si neincredere, fiind contrare si Legii cultelor din Romania (2006), art. 13 (2).Speram ca astfel de gesturi sa nu se mai repete, tinand seama de principiul religios „toate cate voiti sa va faca voua oamenii, asemenea si voi faceti lor, ca aceasta este Legea si proorocii” (Matei 7,12) si de cel al bunului simt: „ce tie nu-ti place, altuia nu face!”

Sectorul Relatii externe bisericesti si interreligioase, Biroul de presa al Patriarhiei Romane


 

.

01 Mai 2009

Vizualizari: 270

Voteaza:

Apel la respect fata de simbolurile religioase 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE