Biserica lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale

 

Cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Mitropolit Daniel, reprezentanti ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei participa in aceste zile la seminarul de lansare a unui curs on-line privind scrierea proiectelor de accesare a fondului social european. Seminarul care a inceput pe 5 martie si se va incheia pe 7 martie a.c. este organizat de Cancelaria prim-ministrului Romaniei, care a adresat o invitatie de participare si Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.


"In prima zi s-au discutat aspecte legate de evolutia politicii sociale a Uniunii Europene si a fondurilor structurale, concepte si strategii de lupta impotriva saraciei la nivel european si au fost mai multe exercitii practice, studii de caz, de identificare, cu responsabilitati in politica sociala a Uniunii Europene.

De asemenea, s-a discutat despre diferenta dintre saracie si excluziune sociala. In a doua zi, dezbaterile au continuat prin abordarea structurii fondurilor structurale pentru perioada 2007 - 2013, pe implicatiile fondurilor asupra procesului de elaborare a proiectelor, s-au desfasurat ateliere, exercitii pe concepte utilizate in reglementare si s-au adunat idei cu privire la proiectele pe care dorim sa le realizam si sa le implementam in strategia parteneriatului", a declarat pentru Radio Trinitas pr. Sebastian Teacu, inspector pe probleme de asistenta sociala in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. "Pentru noi este foarte important ca Biserica, socotita de fapt ca si partener social, a fost invitata la acest seminar si speram in imbunatatirea relatiilor si cu alti parteneri privind lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale", a mai spus pr. Teacu.

Narcisa BALABAN

 

.

06 Martie 2007

Vizualizari: 1745

Voteaza:

Biserica lupta impotriva saraciei si a excluziunii sociale 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE