Biserica din Monterotondo - Italia renaste datorita romanilor


La 20 de kilometri de Roma, intre Via Nomentana si Via Salaria, o biserica, deocamdata fara nume si pentru un timp abandonata, a fost readusa la viata gratie unor romani din regiune, informeaza portalul Stranieri din Italia, citat de Romanian Global News. In urma cu aproape jumatate de an, aproximativ 100 de romani s-au gandit sa renoveze o structura abandonata din zona Monterotondo si sa o transforme intr-un lacas de rugaciune.


Biserica fusese partial ridicata in urma cu mai bine de 100 de ani, in 1867, in timpul luptelor garibaldiene pentru unirea Italiei. Mai tarziu, in cadrul ei a functionat un teatru si, mai apoi, un cinematograf. Cel care a transformat cladirea vechiului cinematograf in biserica este preotul Petre Bogdan, care de aproximativ sase luni oficiaza si slujba ortodoxa in aceasta bisericuta.


Micuta comunitate romaneasca din zona a sarbatorit zilele trecute ridicarea acestui nou lacas, ocazie cu care parintele Bogdan a oficiat slujba in limba italiana. „I-am invitat pe primar si pe alti functionari comunali. A fost aproape o sarbatoare italiano-romana. Speram ca aceasta initiativa ne va aduce sprijin, ne va face sa ramanem aici. Este o problema legata de cadastru si nu se stie foarte exact cui ii apartine acest imobil“, a declarat pr. Bogdan.


Dumnealui a mai adaugat faptul ca a fost cerut acordul preotului paroh, dar ca nu a existat o autorizatie din partea comunei. „Am adus aici un altar, icoanele si bancutele pentru rugaciune, totul. Aceasta biserica nici macar nu are un nume. Era un loc parasit si trist, iar noi l-am pus din nou pe picioare“, a incheiat el.

.

11 Ianuarie 2006

Vizualizari: 1716

Voteaza:

Biserica din Monterotondo - Italia renaste datorita romanilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE