Bisericile de lemn din Dumbrava Sibiului, incluse in programul de pelerinaje al Patriarhiei

Reprezentantii Complexului National Muzeal "Astra“ din Sibiu au anuntat, miercuri, ca obiectivele de interes religios din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului au fost incluse in programul de pelerinaje al Patriarhiei Romane, conform Mediafax. Astfel, potrivit unui comunicat de presa al Complexului National Muzeal (CNM) „Astra“, includerea acestor obiective in program se datoreaza importantei bisericilor si troitelor din muzeu, precum si numarului mare de persoane care participa, de sarbatori, la slujbele religioase oficiate acolo.

"Obiectivele de interes religios din Muzeul in aer liber au fost incluse in programul de pelerinaje al Patriarhiei Romane. Cele doua biserici de lemn din Bezded si din Dretea atrag din ce in ce mai multi vizitatori, prin farmecul deosebit al picturii si al ornamentatiei, dar si datorita faptului ca acestea gazduiesc, in mod constant, serviciul religios, in zilele de sarbatoare“, se precizeaza in comunicatul CNM "Astra“. Cea de-a treia biserica de lemn, transferata recent in Dumbrava Sibiului, din localitatea Comanesti, judetul Gorj, va fi reconstruita, cel mai probabil, pe parcursul acestui an.Bisericile de lemn din Bezded si Dretea au fost redeschise spre vizitare la jumatatea lunii martie, dupa ce, pe parcursul iernii, au fost inchise. Bisericile sunt monumente de arhitectura romaneasca, provenind din localitatile Dretea (Cluj) si Bezded (Salaj) si pot fi vizitate in fiecare sambata si duminica. La biserica din Bezded, in fiecare zi de joi este oficiata Taina Sfantului Maslu, la ora 16:30, iar sambata si duminica, de la ora 9:30, se oficiaza Sfanta Liturghie. In aceasta biserica se va organiza, ca in fiecare an, slujba de Inviere.

Potrivit reprezentantilor muzeului sibian, anul trecut, peste 13.000 de persoane au participat la slujba oficiata de Inviere si au vizitat apoi muzeul, aleile fiind iluminate pe toata durata noptii.

Sursa: ziarullumina.ro

.

10 Aprilie 2009

Vizualizari: 371

Voteaza:

Bisericile de lemn din Dumbrava Sibiului, incluse in programul de pelerinaje al Patriarhiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE