Comunicat de presa - sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva

 

Ca in fiecare an, sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a devenit un prilej de apropiere si marturisire comuna pentru credinciosi din diferite tari, care vin la Iasi pentru a se inchina la moastele Sfintei Parascheva si ale altor sfinti ai Bisericii.


In acest an, la solicitarea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, va fi adus la Iasi un fragment din moastele Sfantului Nectarie de la Eghina, din Grecia, de catre Inalt Prea Sfintitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina.


La evenimentele organizate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei in perioada 12-16 octombrie 2006, presa va avea acces pe baza legitimatiilor de serviciu.


Avand in vedere solemnitatea momentului, la care vor participa invitati din tara si din strainatate, la Sfanta Liturghie ce va fi oficiata in data de 14 octombrie 2006, la Catedrala mitropolitana, accesul fotoreporterilor si operatorilor video va fi restrictionat. Jurnalistii din presa scrisa pot insa descarca, gratuit, imagini de la aceasta slujba de pe site-ul dedicat Sarbatorii "Sf.

Cuv. Parascheva", la adresa www.mmb.ro, sau pe site-ul www.ziarullumina.ro, la scurt timp dupa oficierea Sfintei Liturghii. De asemenea, operatorii video pot prelua imagini, in timpul desfasurarii slujbei, de la carul TV ce va asigura regia transmisiunii pe cele doua ecrane mari situate in curtea Catedralei mitropolitane.


Va multumim pentru intelegere si ne exprimam speranta ca veti reflecta cu obiectivitate aceste evenimente care fac din orasul Iasi unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din tara si din strainatate. Pentru alte detalii organizatorice va rugam sa-l contactati pe pr. Constantin Sturzu, consilier pentru relatiile cu presa, la telefonul 0232.215.454. (Secretariatul Centrului Eparhial Iasi)

 

.

11 Octombrie 2006

Vizualizari: 3326

Voteaza:

Comunicat de presa - sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE