Dialog si cooperare pentru apararea demnitatii umane


Dialog si cooperare pentru apararea demnitatii umane

 

Patriarhia Romana a remis un comunicat de presa prin care ofera detalii despre vizita pe care a facut-o ieri, 12 februarie 2008, la Resedinta patriarhala, ambasadorul SUA la Bucuresti si Directorul Biroului de Monitorizare si Combatere a Traficului de Persoane in cadrul Secretariatului de Stat al SUA. "Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit, la Resedinta patriarhala, pe Excelenta Sa domnul Ambasador Mark P. Lagon, director al Biroului de Monitorizare si Combatere a Traficului de Persoane in cadrul Secretariatului de Stat al SUA, insotit de Excelenta Sa domnul Nicholas Taubman, ambasadorul SUA la Bucuresti. In timpul intrevederii, dl. ambasador Lagon a salutat implicarea Bisericii Ortodoxe Romane, prin programe sociale si parteneriate cu organizatii civile si bisericesti din tara si strainatate, in prevenirea si combaterea traficului de persoane, sub diferite forme si, in mod special, a fenomenului prostitutiei, si s-a aratat interesat in a sustine acest demers al Bisericii Ortodoxe Romane si a celorlalte culte religioase din Romania in diminuarea numarului victimelor acestui flagel social", se precizeaza in comunicat.



Cooperare si solidaritate intre cultele religioase

Comunicatul precizeaza si principalele teme de discutie din cadrul intalnirii. "Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat eforturile Bisericii noastre in prevenirea si combaterea acestui fenomen, care submineaza demnitatea fiintei umane si unitatea familiei, ca entitate fundamentala a societatii, fenomen aflat in contradictie cu traditia crestina si principiile morale ale poporului roman. In acelasi timp, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a accentuat importanta relatiei dintre libertate si responsabilitate, precum si rolul cooperarii si al solidaritatii de actiune dintre cultele religioase si alte segmente ale societatii in educarea si constientizarea pericolului acestui flagel de catre cei ce pot deveni potentiale victime. Oficialul american a apreciat pozitia Bisericii Ortodoxe Romane, exprimand disponibilitatea de cooperare in diferite domenii ale vietii sociale, prin impartasirea de experienta si proiecte concrete", informeaza Patriarhia Romana.

Eforturi comune pentru combaterea traficului de persoane

Intrevederea a fost urmata, la orele 10:30, de un briefing de presa, care a avut ca tema prevenirea si combaterea traficului de persoane, sustinut de Eminenta sa dl ambasador Mark Lagon si de reprezentanti ai Patriarhiei Romane. Referindu-se la aceasta intalnire, dl ambasador Mark Langon a precizat ca "am venit sa multumesc Patriarhului Bisericii Romane pentru ceea ce fac pentru a ajuta victimele acestui tip de sclavie moderna. Biserica face eforturi foarte mari pentru a-i ajuta pe cei ce cad victime exploatarii de acest gen. Speram ca Romania sa devina lider in oprirea acestui fenomen". Consilierul patriarhal al Sectorului "Biserica si Societate", parintele Dorel Motoc, referindu-se la implicarea Patriarhiei Romane in combaterea traficului de persoane in cadrul diferitelor proiecte realizate impreuna cu ceilalti parteneri, a subliniat eforturile Patriahiei Romane pentru combaterea traficului de persoane. "Patriarhia Romana are o indelungata istorie in ceea ce priveste problematica luptei impotriva traficului de persoane. Incepand din anul 2000, impreuna cu alte organizatii nationale si internationale, s-au dezvoltat o serie de programe si proiecte, indreptate in special catre constientizarea ideii de victima, constientizarea a ceea ce se intampla cu persoanele intrate in acest lant al traficului de persoane. De asemenea, sunt programe de reintegrare si asistenta a celor ce sunt victime, programe de asistenta medicala, psihologica si spirituala", a precizat pr. Motoc.

 

Stefan MARCULET

.

13 Februarie 2008

Vizualizari: 865

Voteaza:

Dialog si cooperare pentru apararea demnitatii umane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE