Evaluarea rezultatelor primei etape a proiectului national de prevenire HIV/SIDA si a violentei in familie

 

Ieri, 10 iulie, la Palatul Patriarhiei, a avut loc o intalnire a reprezentantilor Organizatiei Internationale pentru Caritatea Crestin-Ortodoxa (IOCC), ai Ministerului Educatiei si Cercetarii si ai Patriarhiei Romane. Scopul acestei intalniri a fost evaluarea rezultatelor primei faze din aplicarea proiectului "Consolidarea initiativelor comunitare de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie in Romania", in care sunt implicati activ 1.234 de preoti si 906 profesori de religie din 13 judete ale tarii, informeaza Biroul de presa al Pariarhiei Romane. In sute de parohii din intreaga tara proiectul este in plina desfasurare, misiunea de prevenire a infectarii cu HIV/SIDA si a violentei in familie fiind asumata de preotii ori profesorii de religie din comunitatile implicate. "Biserica Ortodoxa Romana a demonstrat ca este o Biserica activa, dinamica, ancorata in contextul social actual.

Am adunat in jurul bisericilor toate institutiile comunitare, am incurajat initiativa comunitara si chiar am schimbat atitudini. A trebuit sa ne luptam cu mituri de genul "bataia e rupta din rai", conceptie prezenta frecvent, mai ales in mediul rural"a aratat in cadrul sedintei parintele Adrian Stanulica, coordonator de proiect.


La eveniment a participat si PF Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a adresat cateva cuvinte participantilor, prin care a dorit sa sublinieze colaborarea fructuoasa dintre Patriarhia Romana si IOCC. De asemenea, PF Parinte Patriarh Teoctist a aratat ca cele doua institutii au colaborat si in alte proiecte si programe sociale, cum ar fi ajutorarea victimelor inundatiilor din ultimii ani.


Amabasadorul SUA la Bucuresti, excelenta sa Nicholas Taubman, prezent si el la acest eveniment, a dorit sa multumeasca in mod special Patriarhiei Romane pentru implicarea in proiectul amintit, pentru rolul hotarator pe care l-a avut in implementarea acestui proiect. In acelasi timp, excelenta sa si-a exprimat speranta ca acest fel de colaborare va continua si va contribui la consolidarea initiativelor comunitare in societatea romaneasca.

A doua etapa a proiectului se va incheia in martie 2008

In perioada urmatoare, va avea loc a doua etapa a proiectului de prevenire a HIV/SIDA si a violentei in familie. Aceata etapa, care se va incheia in martie 2008, presupune coordonarea activitatilor de constientizare a necesitatii prevenirii acestor doua mari probleme ale societatii de astazi. Biserica Orodoxa Romana va avea rolul de coordonator al acestor activitati, iar IOCC va asigura asistenta tehnica, monitorizarea si evaluarea proiectului. Finantarea proiectului este asigurata de Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si de Patriarhia Romana. Pana acum au beneficiat de acest proiect peste 260.000 de elevi si cateva sute de adulti.

 

 

 

.

10 Iulie 2007

Vizualizari: 267

Voteaza:

Evaluarea rezultatelor primei etape a proiectului national de prevenire HIV/SIDA si a violentei in familie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE