Icoana facatoare de minuni de la Neamt, in pelerinaj la Bacau


Icoana facatoare de minuni de la Neamt, in pelerinaj la Bacau

 

Conform unei traditii, la Biserica Precista din Bacau, a fost adusa in pelerinaj icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, de la Manastirea Neamt. Aceasta icoana facatoare de minuni este cinstita de catre credinciosii romani de pretutindeni, atat la Manastirea Neamt, cat si atunci cand este dusa in pelerinaj in diferite locuri din Moldova. La Biserica Precista din Bacau, icoana va ramane pana vineri, 15 august a.c., ziua hramului sfantului lacas, informeaza Biroul de presa al Episcopiei Romanului.

Pelerinajul de la biserica Precista este organizat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Mitropolit Teofan al Moldovei si Bucovinei si a Preasfintitului Ioachim Bacauanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului.

In icoana apare reprezentata Sfanta Fecioara cu trei maini, tinandu-L in brate pe Pruncul Iisus Hristos. Icoana aminteste o minune petrecuta in secolul al VIII-lea, cand Sfantului Ioan Damaschin i s-a lipit mana la loc in chip minunat, dupa ce i-a fost taiata, pentru ca i-a combatut pe cei care luptau contra sfintelor icoane. In anul 1400, imparatul Ioan Paleologul, impreuna cu patriarhul Metodie, a trimis sfanta icoana mitropolitului Iosif al Moldovei, iar voievodului Alexandru cel Bun i-a trimis o coroana, o mantie si un sceptru. Toate acestea in chip de dar si pretuire fata de Moldova. Icoana sfanta a Maicii Domnului a fost gazduita de Mitropolia Sucevei pana in anul 1415, cand mitropolitul Iosif, impreuna cu Alexandru Musat Voda, au daruit-o Manastirii Neamt, unde se afla si astazi.

.

11 August 2008

Vizualizari: 1593

Voteaza:

Icoana facatoare de minuni de la Neamt, in pelerinaj la Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE