Inca 5 duhovnici in Arhiepiscopia Bucurestilor


Inca 5 duhovnici in Arhiepiscopia Bucurestilor

La Paraclisul patriarhal, cu hramul "Sfantul Gheorghe" si "Sfanta Cuv. Parascheva", Preafericitul Parinte Daniel, Patriahul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), a oficiat slujba hirotesiei intru duhovnic pentru patru preoti de mir si un ieromonah. Au primit harul duhovniciei pr. Spataru Mihail Sorin, slujitor la Capela Spitalului de pediatrie "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Ploiesti, pr. Alexa Vladimir-Catalin, slujitor la Capela "Sfantul Prooroc Ilie" a Aeroportului "Henri Coanda" - Otopeni, pr.

Cristian Manolache, slujitor la Capela "Sfantul M. Mc. Mina" de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" din Bucuresti, pr. Daniel Flonta, slujitor la Biserica Casin din Bucuresti si ierom. Andrei Ghita de la Schitul Darvari, Bucuresti. La finalul slujbei de hirotesie, Parintele Patriarh a explicat noilor duhovnici insemnatatea misiunii de parinte duhovnicesc, pe care au primit-o odata cu hirotesia. "Parintele duhovnicesc este slujitor al lui Hristos Domnul si are ca slujire principala indrumarea credinciosilor pe calea mantuirii, ajutandu-i sa creasca duhovniceste. El se numeste "parinte duhovnicesc" si ajuta pe fiii si fiicele duhovnicesti sa creasca in Hristos, in Duhul Sfant. Dupa cum exista o crestere biologica a trupului, trebuie sa cultivam si o crestere duhovniceasca a sufletului in relatia de credinta si iubire a sufletului cu Sfanta Treime, in numele Careia noi am fost botezati si in relatia de iubire cu semenii nostri, pe baza invataturii Mantuitorului Iisus Hristos, propovaduite de Biserica si pe temeiul celor sapte Sfinte Taine, care sunt moduri de daruire a vietii divino-umane a lui Hristos noua, oamenilor, ca pe noi pamantenii sa ne duca Hristos Domnul la viata cereasca", a spus Intaistatatorul BOR.

PF Parinte Patriarh Daniel a aratat, de asemenea, care este rolul parintelui duhovnic in comunitatea in care pastoreste, precum si nevoia de a avea el insusi un duhovnic. "Preotul, ca parinte duhovnicesc, este un om plin de Duhul Sfant. Cu cat un om indeparteaza de la el duhul lumesc si se incarca, se imbogateste, se lumineaza, se sfinteste cu Duhul cel Sfant, cu atat este mai mult parinte duhovnicesc. Niciodata un preot nu ajunge la o stare de duhovnicie absoluta, incat nu s-ar mai putea imbunatati, perfectiona, implini. Si parintele duhovnicesc creste si el duhovniceste tocmai prin aceasta responsabilitate fata de cei care sunt incredintati lui spre pastorire, fata de cei care se spovedesc. Parintele duhovnicesc este el insusi fiul duhovnicesc al altui parinte duhovnicesc, indiferent de varsta biologica", a mai spus Parintele Patriarh.

Augustin PAUNOIU

.

01 August 2008

Vizualizari: 1523

Voteaza:

Inca 5 duhovnici in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE