La Arad a inceput al II-lea Simpozion International de Teologie Dogmatica Ortodoxa

Ieri, 11 iunie, s-au deschis sedintele celui de-al II-lea Simpozion International de Teologie Dogmatica Ortodoxa, intrunit la Arad. Organizat de Asociatia Internationala a Teologilor Dogmatisti Ortodocsi, in parteneriat cu Facultatea de Teologie a Universitatii aradene „Aurel Vlaicu“, simpozionul se desfasoara sub genericul: „Traditie si dogma - ce fel de Teologie Dogmatica propunem pentru vremea de azi?“.

In prima sedinta, moderata de dr. Peter Bouteneff, de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Vladimir“, din New York - SUA, si de pr. dr.

Stefan Buchiu, au sustinut cuvantari: dr. Dimitrios Tselengidis, Facultatea de Teologie din Tesalonic - Grecia, dr. Michel Stavrou, de la Institutul „Saint Serge“ din Paris - Franta, si pr. dr. Dumitru Popescu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Patriarhul Justinian“ din Bucuresti. In a doua sedinta si ultima a zilei, moderata de dr. Michel Stavrou si de dr. Alexey Fokin de la Institutul Filosofic din Moscova, au tinut prelegeri dr. Peter Bouteneff, dr. Giorgios Martzelos, Facultatea de Teologie din Tesalonic, dr. Svetoslav Ribolov, Facultatea de Teologie din Sofia - Bulgaria, pr. dr. Stefan Buchiu, pr. dr. Aristotle Papanikolaou, Centrul Teologic Lincoln de la Universitatea Fordham, USA, si dr. Fadi George, Facultatea de Teologie din Balamand - Liban. Lucrarile simpozionului continua si maine, 13 iunie.

Asociatia Internationala a Teologilor Dogmatisti Ortodocsi s-a infiintat la Arad, cu prilejul primului Simpozion International de Teologie Dogmatica Ortodoxa din iunie 2007.

Conducerea actuala a Asociatiei, desemnata prin vot in 2007, este formata din presedinte - pr. prof. dr. Ioan Tulcan, vicepresedinti - conf. dr. Peter Bouteneff si prof. dr. Michel Stavrou si secretar - dr. Daniel Munteanu (Erlangen, Germania). Organizatorii nadajduiesc ca cel de-al doilea Simpozion International de Teologie Dogmatica Ortodoxa sa marcheze un salt calitativ in demersul teologic conturat deja, concretizand proiecte viabile care sa puna in lumina vigoarea, bogatia si perspectivele invatamantului teologic ortodox, dar, totodata sa dinamizeze si cercetarea teologica in conlucrare academica frateasca.

diac. George ANICULOAIE

.

12 Iunie 2009

Vizualizari: 220

Voteaza:

La Arad a inceput al II-lea Simpozion International de Teologie Dogmatica Ortodoxa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE