La Manastirea Petru-Voda preotul Iustin Parvu este staret onorific si ieromonahul Lavrentie Carp staret administrativ

 

In data de 31 mai 2006 Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a primit in audienta pe P. Cuv. Protos. Iustin Parvu si pe P. Cuv.

Ierom. Lavrentie Carp de la Manastirea Petru-Voda.

Intrucat Ierom. Lavrentie Carp si-a inaintat demisia din postul de staret al Manastirii Petru-Voda in data de 25 mai 2006, IPS Mitropolit Daniel s-a consultat cu Parintele Iustin Parvu in aceasta privinta si nu a aprobat demisia deoarece Parintele Iustin are nevoie de ajutor pe plan administrativ pentru a se putea dedica mai mult lucrarii de parinte duhovnicesc al obstii monahale si al credinciosilor care vin la manastire.

De asemenea, s-a hotarat ca toata corespondenta oficiala sa fie semnata de Parintele Iustin Parvu in calitate de staret onorific si de Ierom. Lavrentie Carp in calitate de staret administrativ. Parintele Iustin Parvu a fost indemnat sa explice credinciosilor ca Mitropolia Moldovei si Bucovinei respecta dorinta Cuviosiei Sale de a avea ca ajutor in administrarea manastirii pe Parintele Lavrentie Carp, mai ales ca Manastirea Petru-Voda sustine si activitati social-caritative de ingrijire a batranilor si a copiilor saraci.

S-a mai precizat in cursul audientei ca manastirile nu se conduc de catre mireni, iar Centrul Eparhial poarta responsabilitatea numirii conducerii manastirilor si schiturilor, incurajand activitatile duhovnicesti din aceste asezaminte monahale, precum si buna lor administrare. (Secretariatul Centrului Eparhial)

.

31 Mai 2006

Vizualizari: 3591

Voteaza:

La Manastirea Petru-Voda preotul Iustin Parvu este staret onorific si ieromonahul Lavrentie Carp staret administrativ 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE