Oaspeti noi in Casa Sfantului Vasile din Galati
Asezamantul "Sf. Vasile cel Mare", cea mai reprezentativa institutie social-filantropica a Episcopiei Dunarii de Jos, cu functionare neintrerupta din anul 2000, isi deschide iar portile pentru a primi alte cinci noi locatare, informeaza Biroul de Asistenta Sociala al Centrului Eparhial Galati.
Cu binecuvantarea PS Episcop Casian, ieri a avut loc intrunirea Comitetului de Coordonare al Asezamantului, care a luat in discutie posibilitatea primirii in institutia filantropica a inca cinci fete din mediul rural, cu rezultate foarte bune la invatatura si care provin din familii cu situatie materiala precara. Integrarea in programul desfasurat de Asezamant s-a facut in urma unei anchete sociale si a fiselor personale, care intra in alcatuirea dosarului fiecareia.
In cuvantul adresat la deschiderea lucrarilor, PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos si presedintele Comitetului de Coordonare al Asezamantului, a aratat ca "aici si acum, Sfantul Vasile cel Mare cheama la sine copiii cu drag de invatatura, care trebuie sa capete in acest Asezamant si dragostea de virtute, de iubire sfanta si curata.
Dupa ce pr. Cristian Podasca, directorul Asezamantului, a citit Regulamentul de Ordine Interioara si textului Legii 272/2004, privind protectia si drepturile copilului, fiecare din cele cinci fete si-a manifestat bucuria de a face parte din acest colectiv, dorinta de a invata cat mai bine, precum si de a arata, prin conduita lor, ca apartin unui asezamant bisericesc.
Incheierea lucrarilor Comitetului de Coordonare s-a facut in capela cu hramul "Sf. Vasile cel Mare" si "Cuvioasa Parascheva" din incinta institutiei, unde participantii au cerut ajutorul si binecuvantarea lui Dumnezeu pentru inceputul noului an scolar.
Asezamantul Social-Filantropic "Sfantul Vasile cel Mare" gazduieste 26 de fete cu varste cuprinse intre 10 si 20 de ani.
Tot in cadrul Asezamantului functioneaza si un Centru de Zi, in cadrul caruia se desfasoara programul "Zilnic acasa si la scoala cu Sfantul Vasile". Beneficiarii acestuia sunt 30 de copii care provin din familii dezorganizate, cu lipsuri financiare si care, dupa programul scolar al fiecaruia, vin la centru, servesc pranzul si apoi isi pregatesc temele pentru ziua urmatoare, impreuna cu profesori voluntari. In timpul ramas liber, copiii desfasoara diferite activitati extrascolare, precum concursuri sportive, concursuri de desen sau cerc de literatura.
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.