Parintele Teofan de la Manastirea Cetatuia a luat calea cerului


In dimineata zilei de sambata, 11 februarie 2006, parintele Teofan Merla de la Manastirea Cetatuia a trecut la cele vesnice.


Slujba inmormantarii va avea loc maine, incepand cu ora 9.30, la Manastirea Cetatuia, dupa Sfanta Liturghie. La ceremonie sunt asteptati, pe langa preoti si ucenici, toti credinciosii care l-au cunoscut.


Parintele Teofan Merla a intrat in obstea Manastirii Cetatuia dupa cel de-al doilea razboi mondial.

„Parintele a stat de dimineata pana seara in biserica Manastirii Cetatuia. A ascultat sub epitrahil pacatele atator oameni, a indrumat pe multi, si de aceea, la aceasta varsta venerabila, 85 de ani, parintele Teofan era foarte cunoscut si iubit de numerosi credinciosi si fii duhovnicesti din Iasi si din toata tara.


El s-a nascut la 8 septembrie 1921, la Vaslui, in satul Tatarani si, impreuna cu fratele sau Crescent, astazi ieromonah la Manastirea Slatina, din tinutul Falticenilor, a ales drumul manastirii. Dupa cel de al doilea razboi mondial, el s-a stabilit impreuna cu fratele sau la Cetatuia. In 1959, cand Decretul comunist 410 a scos numerosi monahi din manastiri, el a fost nevoit sa paraseasca manastirea, lucrand in Iasi pana in anul 1968, cand episcopul Irineu Craciunas Suceveanul l-a rechemat in obstea Manastirii Cetatuia, din porunca IPS Iustin Moisescu, mitropolitul de atunci“, a declarat pentru Radio Trinitas arhim. Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor.


Parintele Teofan Merla a fost hirotesit protosinghel in vremea arhipastoririi la Iasi a PF Teoctist, actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

 
de Narcisa BALABAN

.

13 Februarie 2006

Vizualizari: 2939

Voteaza:

Parintele Teofan de la Manastirea Cetatuia a luat calea cerului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE