Patriarhul va sluji in noaptea de Inviere

 

Patriarhul va sluji in noaptea de Inviere

Printr-o conferinta de presa sustinuta joi seara, la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucuresti, conducerea institutiei medicale a aratat ca starea de sanatate a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) este foarte buna, efectuand exercitii de recuperare sub supravegherea unei echipe medicale. "Starea de sanatate a PF Patriarh Daniel este excelenta, avand un tonus foarte bun, iar referitor la evolutia locala a plagii postoperatorii si mobilizarea cu ajutorul unui cadru, doresc sa mentionez ca lucrurile stau foarte bine, in sensul ca Parintele Patriarh a facut progrese mari de la precedenta noastra intalnire, deplasandu-se cu mare usurinta. Pe noi ne-a bucurat foarte mult lejeritatea cu care Parintele Patriarh s-a adaptat la noua situatie", a declarat comandantul Spitalului Militar Central, general de brigada conf. dr.

Ioan Sarbu.

S-a facut o evaluare generala a starii de sanatate

Seful Spitalului Militar Central a precizat apoi, care au fost motivele pentru care Parintele Patriarh a ramas internat in institutia amintita, continunand aici tratamentul postoperator. "Constantand ca aceasta recuperare posttraumatica ii este foarte utila, si mai cu seama ca ea trebuie sa se faca sub control medical direct, Preafericirea Sa a hotarat sa prelungeasca sederea in spitalul nostru. La acestea se adauga si faptul ca se executa lucrari de constructie deasupra apartamentului unde locuieste, ceea ce, din punctul nostru de vedere, creeaza un disconfort pentru pacient", a continuat dr. Sarbu. Mai mult decat atat, Parintelui Patriarh i s-au facut si alte analize medicale generale, care arata ca starea de sanatate a Intaistatatorului BOR este foarte buna. Ioan Sarbu a precizat apoi ca Patriarhul s-a inscris la un medic de familie din cadrul Spitalului Militar Central, lucru care a permis aceasta evaluare generala a starii de sanatate a Preafericirii Sale.

Parintele Patriarh va fi externat pana la Pasti

Conform celor spuse de conducerea Spitalului Militar Central, evolutia starii de sanatate a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel va permite externarea, pana la sarbatoarea Invierii Domnului. "In proportie de 90%, putem spune ca PF Patriarh Daniel va oficia slujba de Pasti. Cu alte cuvinte, ne vom bucura de prezenta Preafericirii Sale la sarbatorile pascale, iar momentul externarii il vom conveni impreuna cu Preafericirea Sa".

La conferinta de presa a participat si purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, pr. Costantin Stoica, care a multumit echipei de medici care l-au operat pe Patriarhul Romaniei si care, in aceasta perioada, se ocupa de tratamentul postoperator. Parintele Stoica a adus lamuriri cu privire la externarea PF Patriarh: "Vreau sa multumesc tuturor credinciosilor de confesiune ortodoxa, dar si celor de alte confesiuni, care in toata aceasta perioada se roaga pentru starea de sanatate a PF Patriarh Daniel. Legat de momentul slujbei de Inviere, se vor gasi solutii. Au existat si situatii similare in trecut. Poate exista un jilt, in timpul slujbei, iar pentru o perioada de timp poate sta in pozitie verticala, in timp ce binecuvinteaza sau adreseaza mesaje, asa ca nu cred ca ar exista probleme in ceea ce priveste prezenta Parintelui Patriarh la slujba din noaptea Sfintelor Pasti", a explicat pr. Stoica.

De asemenea, consilierul patriarhal in relatiile cu presa a amintit faptul ca la Resedinta patriarhala au loc lucrari de restaurare.

Stefan MARCULET

.

11 Aprilie 2008

Vizualizari: 495

Voteaza:

Patriarhul va sluji in noaptea de Inviere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE