Preotii din spitalele din Bucuresti s-au intalnit la Patriarhie


Preotii din spitalele din Bucuresti s-au intalnit la Patriarhie

In Sala "Conventus" a Palatului patriarhal s-au desfasurat ieri lucrarile Cercului pastoral al preotilor din spitalele din Bucuresti. Evenimentul a avut loc dupa Sfanta Liturghie, oficiata la Manastirea Radu Voda, la care au participat cei 45 de preoti slujitori in capelele spitalelor din Capitala. Intalnirea s-a desfasurat in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a deschis seria dezbaterilor in cadrul carora au fost prezentate urmatoarele referate: "Sensul teologic al suferintei si al vindecarii - argumente din Sfanta Scriptura", prezentat de parintele Tudor Ciocan, urmat de cel al parintelei Teodorescu Posea, intitulat "Sensul teologic al suferintei si al vindecarii - marturii ale Sfintilor Parinti". Ultima prelegere cu subiectul "Sensul teologic al suferintei si al vindecarii - marturii din experienta preotilor din spitale" a fost prezentat de catre preotul Ionut Badea, slujitor la capela Spitalul de Endocrinologie "Constantin Parhon". In cuvantul de deschidere, PF Patriarh Daniel a mentionat: "In spital, exista multa suferinta astazi.

De aceea, trebuie multa sensibilitate pentru a intelege suferinta si pentru a o alina si, in acelasi timp, pentru a-i da un sens folositor mantuirii noastre.

Dorim ca, dupa conferintele organizate cu preotii slujitori in spitale, sa publicam o carte folositoare bolnavilor si medicilor. O carte argumentata in tematica ei pe baza Sfintei Scripturi si a invataturii Sfintilor Parinti ai Bisericii, dar si pe experienta pastorala, duhovniceasca a preotilor care intra in contact zilnic cu bolnavii, cu durerea lor. Sunt multi oameni care, atunci cand se afla in suferinta, isi pun intrebarea: "De ce tocmai eu? Oare sunt cel mai pacatos, sunt cel mai rau dintre oameni?". Apostolii si Parintii Bisericii au dat raspunsul la aceste intrebari. Dar acest raspuns trebuie explicitat si adaptat contextului cultural in care traim. Avem de-a face cu o dimensiune foarte profunda a vietii, suferinta care in Hristos-Domnul nu a fost evitata, ci transfigurata, asumata", a spus Parintele Patriarh. In cadrul intalnirii, au fost discutate si alte probleme referitoare la activitatea liturgica, pastoral-misionara si sociala a preotilor de spital.
(A. PAunoiu)

.

05 August 2008

Vizualizari: 797

Voteaza:

Preotii din spitalele din Bucuresti s-au intalnit la Patriarhie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE