Prima biserica ortodoxa destinata celor cu deficiente de vorbire si auz la Chisinau

Crestinii ortodocsi cu deficiente de vorbire si auz vor avea posibilitatea pentru prima data sa mearga la slujbe, la Biserica Inimii Tacute cu Hramul „Sf. Ier. Vasile cel Mare“, ce urmeaza sa fie inaugurata la Chisinau, informeaza Rompres. Epitropul Viorel Cojocaru a declarat pentru BASA-press ca ideea construirii acestei biserici a fost sustinuta de Mitropolia Basarabiei. Pentru a se intelege mai bine cu enoriasii, epitropul a urmat cursuri in cadrul carora a studiat limbajul surdomutilor.

Cursurile au fost finantate de catre Patriarhia Romana. Epitropul Cojocaru a mentionat ca Biserica pentru surdomuti va fi amenajata la fel ca o biserica ortodoxa obisnuita.


„În incinta ei vor fi icoane, iar crestinii vor sta in picioare“, a afirmat epitropul. Pana la inaltarea Bisericii, slujbele vor fi tinute in continuare in incinta Asociatiei surzilor sau in bisericile subordonate Mitropoliei Basarabiei. Potrivit datelor statistice de la Asociatia surzilor, in Chisinau se afla circa 1.500 de persoane cu deficiente de vorbire si auz, informeaza BASA-press, citata de Rompres.

.

07 Februarie 2006

Vizualizari: 1237

Voteaza:

Prima biserica ortodoxa destinata celor cu deficiente de vorbire si auz la Chisinau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE