PS Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei, a implinit 74 de ani

Nascut la 14 decembrie 1932, in localitatea Malini, judetul Suceava, Prea Sfintitul Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei, a studiat la Seminariile Teologice de la Manastirea Neamt si Curtea de Arges si apoi la Institutul Teologic Universitar din Bucuresi si la Academia Teologica din Sofia, unde a obtinut licenta. Prea Sfintia Sa a urmat cursuri de doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucuresti si la Academia Duhovniceasca din Moscova-Zagorsk. La 16 octombrie 1975, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a ales Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Tomisului si Dunarii de Jos, iar la 25 aprilie 1982 a fost ales Episcop al Buzaului, unde pastoreste si in prezent. "Prea Sfintia Sa a manifestat mereu o grija deosebita fata de manastirile eparhiei, mai ales pentru acele manastiri reactivate si cele nou infiintate dupa 1990, in amandoua judetele eparhiei, Buzau si Vrancea. Aproape zilnic este prezent in manastiri si schituri, in cadrul vizitelor sale canonice, foarte multe la numar, pe care le face atat in sfintele lacasuri monahale, cat si la parohii si protoierii, indeosebi acolo unde sunt si santiere in constructie, de restaurare ori santiere de pictura", a declarat pentru Radio Trinitas exarhul Episcopiei Buzaului si Vrancei, pr.

Paisie Fantaziu.


Parintele exarh a evidentiat si implicarea Prea Sfintitului Episcop Epifanie in viata culturala a Episcopiei Buzaului si Vrancei: "Prea Sfintia Sa se preocupa si de activitatea de publicatie in cadrul Sectorului Cultural al eparhiei. In afara de revista eparhiala "Glasul Adevarului", al carei numar din acest an este sub tipar, din initiativa si cu staruita Prea Sfintiei Sale s-a publicat brosura "Episcopul Dionisie Romano".


De asemenea, datorita Prea Sfintiei Sale se afla sub tipar o alta lucrare valoroasa, extrem de bogata, a profesorului Toma Bulat, intitulata "Istoricul Episcopiei Buzaului".


Aniversarea zilei de nastere a PS Episcop Epifanie a fost marcata ieri la Catedrala episcopala din Buzau, unde a fost oficiata slujba Sfintei Liturghii, urmata de o slujba de Te Deum.

.

07 Ianuarie 2013

Vizualizari: 4241

Voteaza:

PS Epifanie, Episcopul Buzaului si Vrancei, a implinit 74 de ani 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

IPS Epifanie Norocel

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE