S-a incheiat Concursul National Coral


Ieri, 1 mai, s-a incheiat Concursul National Coral, care a inclus si sectiunea dedicata seminariilor teologice liceale. La faza nationala a acestei sectiuni, desfasurata la Iasi, au participat 10 seminarii teologice, dintre care 9 ortodoxe si unul reformat. Premiul intai a fost acordat Corului "Apullum" al Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Mitropolit Simion Stefan" din Alba Iulia, dirijat de pr. Nicolae Toparcean, iar celelalte doua trepte ale podiumului au fost ocupate de Corul "Laudamus" al Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Roman, dirijat de prof.

Gheorghe Gozar, si de corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Cluj Napoca, dirijat de pr. Petru Stanciu.

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a acordat Corului "Laudamus" de la Roman diploma "Sf. Voievod Stefan cel Mare" si suma de 500 de lei pentru prestatia pe care a avut-o. De asemenea, au fost acordate diplome de excelenta tuturor participantilor.

Premii speciale au fost acordate si Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sf. Vasile cel Mare" din Iasi. Astfel, Corul iesean "Basileus" a primit din partea juriului premiul special pentru promovarea muzicii bizantine. Dirijorul acestui cor, profesorul Mihai Ursachi, a primit doua premii speciale, unul pentru debut dirijoral si altul pentru promovarea artei dirijorale.

Concursul a fost deosebit de strans pentru ca au participat cele mai bune coruri din tara, care au interpretat cele mai frumoase piese religioase si laice. "Am transmis, atat la deschiderea concursului, cat si la incheierea lui, mesajul de binecuvantare al IPS Mitropolit Daniel, precum si multumirile adresate Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, pentru ca a inclus pentru prima data in acest concurs sectiunea seminariilor teologice de toate confesiunile. De asemenea, au fost adresate multumiri Inspectoratului Judetean din Iasi pentru organizarea concursului si pentru primirea frumoasa a celor 900 de participanti. A fost un concurs cu un nivel foarte ridicat, incat juriul a fost pus in dificultate. Efectul benefic al participarii seminariilor este acela ca se redescopera valoarea si frumusetea cantarii bisericesti", ne-a declarat consilierul pe invatamant si activitati cu tineretul, parintele Mihai Vizitiu.

 

 

 

.

01 Mai 2007

Vizualizari: 2324

Voteaza:

S-a incheiat Concursul National Coral 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE