Se cauta solutii in chestiunea Bisericii din Estonia


Se cauta solutii in chestiunea Bisericii din Estonia

Patriarhiile Moscovei si Constantinopolului si-au exprimat, saptamana trecuta, speranta rezolvarii problemelor Bisericii Ortodoxe din Estonia. "Ambele parti au considerat ca fiind folositoare gasirea unei solutii generale la masa negocierilor", se afirma intr-un memorandum postat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, dupa intalnirea de la Zurich a delegatiilor celor doua Biserici, citat de Interfax. Solutia se va concentra, in special, pe "proprietatile Bisericii din Estonia, in conformitate cu cele convenite la Zurich in 1996", sustine website-ul.

Acordul incheiat la Zurich intre Patriarhia Moscovei si cea a Constantinopolului, pe 22 aprilie 1996, afirma ca toti credinciosii ortodocsi ar trebui sa aiba, in Estonia, drepturi egale la proprietate, precum si alte drepturi. Se afirma, de asemenea, ca toti credinciosii sunt liberi sa-si aleaga conducatorii proprii.Solutia viitoare "se va referi la statutul canonic al Patriarhiilor Constantinopolului si Moscovei in Estonia", conform website-ului amintit.

Statutul asa-numitei Biserici Autocefale Estoniene, care a fost stabilit de catre Patriarhia de Constantinopol in Estonia in 1996, in ciuda obiectiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse, a determinat delegatia Patriarhiei Moscovei sa paraseasca intalnirea de la Ravena a Comisiei Mixte de Dialog ortodoxo-catolic, din octombrie 2007. (Sectorul pentru Relatii Bisericesti si Interreligioase al Patriarhiei Romane)

 

.

30 Martie 2008

Vizualizari: 440

Voteaza:

Se cauta solutii in chestiunea Bisericii din Estonia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE