Amenzi de un miliard lei la Sarbatorile Iasului


Politistii comunitari, jandarmii si politistii care au patrulat sau au pazit zona Mitropoliei au aplicat amenzi de circa un miliard lei (100 mii RON) persoanelor care au tulburat linistea publica. Conform jandarmilor, pe la racla Cuvioasei Parascheva au trecut circa 700 mii pelerini, iar in Iasi au fost circa un milion de vizitatori ? Politistii comunitari au aplicat 944 de amenzi

Politistii comunitari, jandarmii si politistii care au patrulat sau au pazit zona Mitropoliei au aplicat amenzi de circa un miliard lei (100 mii RON) persoanelor care au tulburat linistea publica, care au cersit sau care au baut in locuri publice. Jandarmii au afirmat ca anul acesta au fost cei mai multi pelerini din toate timpurile la Iasi, iar pe viitor sunt sperante ca vor fi si mai multi pelerini. "Pna in data de 16 octombrie la ora 12.00 au intrat la Cuvioasa Parascheva circa 700 mii de pelerini, insa in municipiu se pare ca au fost peste un milion de pelerini.

Din cte am inteles, pe viitor vor fi si mai multi pelerini, pentru ca municipiul Iasi va deveni un centru religios", a spus locotenentul Mihai Cojocariu, purtatorul de cuvnt al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi. Jandarmii au aplicat 41 de amenzi, dintre care 10 pentru cersetorie, 5 pentru persoane care au sarit gardul catre racla Cuvioasei Parascheva si mai multe amenzi pentru tulburarea ordinii publice si pentru refuz de legitimare. Trebuie mentionat ca la evenimentul religios au participat 500 de jandarmi care au mentinut ordinea publica in zona Mitropoliei. În ziua de 14 octombrie, aglomeratia care s-a creat in curtea Mitropoliei a facut ca unii jandarmi sa stea in serviciu pna la 24 de ore si au fost cazuri mai dese cnd jandarmii au stat in post 18 - 20 ore.

În aceste zile, politistii comunitari au aplicat cele mai multe amenzi de cnd s-a infiintat structura. În doar o saptamna, politistii au amendat 944 de persoane, valoarea amenzilor fiind de 724 milioane lei (72.400 RON). Au fost amendati 92 de cersetori care apelau la mila cetatenilor in zona Mitropoliei si au mai fost amendati 380 de persoane care comercializau diverse bunuri si nu posedau acte. În toata perioada Sarbatorilor Iasului, cei 230 de politisti comunitari care au patrulat prin centrul municipiului au constatat 11 infractiuni in flagrant, in general fiind vorba de furturi de haine sau spargeri de autoturisme. "În alti ani buletinul de evenimente era plin cu tot felul de agresiuni si furturi de Sarbatorile Iasului. Anul acesta nu am avut probleme deosebite si cred ca acest lucru s-a petrecut si datorita faptului ca au fost cei 230 de politisti la posturi", a spus Alexandru Hordila, seful Politiei Comunitare Iasi.

Cezar ELISEI

Mihai Cojocariu

Ziua de Iasi

.

16 Octombrie 2006

Vizualizari: 1758

Voteaza:

Amenzi de un miliard lei la Sarbatorile Iasului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE