Batalia anti-Romania (II)


Intr-un regim concentrat, folosindu-se de orice prilej pentru a "taxa" romanii, Liga "Pro Europa" s-a prezentat prompt pe piata "drepturilor omului" si in cazul Tanacu. "Uitand" de doua din principiile fundamentale ale statului de drept - prezumtia de nevinovatie si dreptul la o judecata corecta - Liga chipurile pro-europeana se antepronunta Justitiei si tranteste public sentinta suprema, enuntata printr-un comunicat oficial in care cerea arestarea celor din manastire "care au privat de libertate, torturat si ucis", "avand in vedere ca acestia prezinta un pericol social iminent" si acuzand autoritatile statului ca lasa "in libertate un criminal si pe complicii sai, numai pentru ca acestia apartin Bisericii Ortodoxe Romane". Acum, nu stiu cum ar putea fi inchisi, eventual, vreo 20 de milioane de romani care apartin Bisericii Ortodoxe si, conform logicii comisarilor neo-stalinisti ai "societatii civile", ar putea fi criminali ori complici.


Dar aceeasi Liga "europeana" cere, direct si public, "regionalizarea Romaniei pe fundamentul vechilor provincii istorice", motivand ca actuala organizare politico-administrativa este depasita.

Aceasta este si parerea fostului premier nationalist al Ungariei, Viktor Orban, care, chiar pe teritoriu romanesc, la Baile Tusnad, in fata "cursantilor" scolii de vara "Balvanyos" a recunoscut ca a incercat sa santajeze Bucurestiul, propunand coalitiei de la Budapesta sa conditioneze aderarea Romaniei la UE de acordarea autonomiei teritoriale pentru ungurii din Transilvania.

Obraznicia lui Orban merge pana la incercarea de acreditare a ideii - chiar la Washington - ca Romania este o sursa de instabilitate a Europei Centrale si de Sud Est, iar minoritatile ungare din regiune au nevoie de "protectie internationala". Orban se pare ca a uitat ca in timpul guvernarii sale a plasat Ungaria, tocmai datorita acestei atitudini, pe lista principalelor focare de instabilitate din zona, dupa Kosovo si Transnistria. Nici presedintele Comisiei de politica externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, nu s-a lasat mai prejos, la aceeasi reuniune plina de lectii de "regionalism", indemnand liderii UDMR sa "actioneze decisiv". "Lectiile" unguresti organizate la scoala de vara a Universitatii denumite (cum altfel?) "Transsylvania" au beneficiat - stie presedintele Romaniei? - inclusiv de fonduri ale autoritatilor statului roman.


La fel de liber, la Gheorghieni, Tineretul Maghiar Ardelean si Tineretul Maghiar Unit au organizat o tabara de indoctrinare si propaganda revizionista la care au participat cunoscuti extremisti, ca Toroczkai Laszlo, presedintele Miscarii Tinerilor pentru 64 de Comitate ale Ungariei (HVIM), personaj care este de parere ca "trebuie" duse "lupte sangeroase in Voivodina cu sarbii si in Ardeal cu romanii cotropitori" si ca "trebuie sa inlaturam tot gunoiul!". Mai mult, tot liberi, in ciuda Ordonantei de Urgenta nr. 31 (care interzice, intre altele, promovarea cultului "persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii", precum si a "oricarei persoane condamnate de o instanta penala internationala pentru crime de razboi sau crime impotriva umanitatii"), au participat sustinatori publici ai criminalului antisemit Albert Wass sau ai liderului extremist Istvan Csurka, precum istoricul revizionist Raffai Erno, promovatorul filmului de propaganda anti-romaneasca "Trianon" sau avocata austriaca de origine ungara Eva Maria Barki, fosta persona non grata in Romania, pentru incitarile la violenta din trecut. Si azi, Barki, revoltata ca in restaurantele din Covasna nu s-ar gasi "meniuri decat in romana si ebraica" (!), are acelasi discurs anti-romanesc, sustinand cu vehementa ideea existentei unui conflict etnic in Romania, fapt pentru care trebuie avertizate concertat autoritatile Uniunii Europene si ale Consiliului Europei. Una peste alta: minoritatile sunt discriminate si hacuite cat cuprinde! Concluzia: Romania n-are ce cauta in UE!

Cam aceeasi tema, "fundamentata" pe lipsa drepturilor ungurilor din Romania o regasim si intr-un reportaj transmis repetat zilele acestea pe de altfel echilibratul post TV sponsorizat de Bruxelles - EuroNews. N-am auzit nici o replica de la MAE. Nici privind scandalul cu paiele de spioni puse pe focul relatiilor bilaterale, creat de servicii specializate de la Budapesta. Bucurestiul nici nu da, dar nici nu cere ungurilor vreo clarificare.


Directiile acestor elemente revansarde externe, sustinute si de "elita" societatii civile "securizate" din tara, nu sunt noi. Ele au fost trasate de Henric Werth, ministrul de Razboi al amiralului de Balaton Horthy Miklos, si prevad agresarea Romaniei in trei etape. Iata-le: pe timp de pace, prin sabotarea economica, a vietii politice, culturale si stabilitatii sociale in interior, concomitent cu deteriorarea imaginii in afara; apoi etapa incordarii in politica externa, cand deasupra Romaniei trebuie abatute acuze nefondate si, ultima faza, etapa mobilizarii si a razboiului, declansat inclusiv prin rebeliune interna.


Poate pe langa grupurile de interese financiare care activeaza din exterior asupra Guvernului, presedintele Traian Basescu ar trebui sa cerceteze, totodata, grupurile de interese anti-nationale din Romania, care opereaza chiar in interiorul Coalitiei. Tone de dosare si informari au fost trimise, 16 ani, la masina de tocat a SRI, tocmai datorita conectiilor murdare dintre aceste structuri. Nu o sa se gasesca pe masa biroului din Cotroceni pana nu vor fi cerute. E cazul sa fie reanalizate, acum, cand atacurile se intetesc si ripostele - inclusiv eventuale arestari pe capete - lipsesc cu desavarsire. Si pana cand nu se trezeste presedintele viitorului stat UE Romania ca sarpele incalzit la sanul conducerii tarii si poreclit "solutia imorala" are, de fapt, doua capete si reprezinta "solutia tradatoare".

 

Victor RONCEA

.

29 August 2005

Vizualizari: 1588

Voteaza:

Batalia anti-Romania (II) 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE