Biserica de sub inchisoarea de maxima siguranta

Arheologii israelieni au anuntat, sambata, ca au descoperit cel mai vechi locas de cult crestin de pe teritoriul tarii in cursul cercetarilor efectuate in interiorul inchisorii de maxima securitate Meggiddo din nordul Israelului, transmite Mediafax. "Am scos la lumina zilei un mozaic care include o inscriptie in limba greaca, potrivit careia acest loc i-a fost dedicat lui Iisus Christos", a declarat arheologul Yotam Pepper, coordonatorul operatiunii. "Mozaicul are circa 45 de metri patrati, este perfect conservat, reproduce forme geometrice si include si imaginile unor pesti, animale care au fost simbolul primilor crestini", a precizat el, Mozaicul descoperit dateaza de la finalul secolului al II-lea, motiv pentru care vestigiile descoperite sunt cele mai vechi locatii ale crestinitatii. Mozaicul decora solul unei cladiri cu inaltimea de noua metri, peste care a fost construita ulterior o alta cladire, in timpul epocii bizantine.


La randul lor, reprezentantii Autoritatii pentru Antichitati din Israel au declarat ca descoperirea acestei biserici este foarte importanta, "este un eveniment care se petrece doar o singura data in viata, sunt convins de asta.

Inscriptiile sunt foarte rare, iar structura dezgropata este foarte veche, poate chiar cea mai veche de acest gen" a declarat seful lucrarilor, Jotham Tefer. (D.M.)

.

06 Noiembrie 2005

Vizualizari: 1155

Voteaza:

Biserica de sub inchisoarea de maxima siguranta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE