Constructia bisericii din Sacele este blocata


Consiliul local si Primaria Sacele au inaugurat recent finalizarea lucrarilor de refacere a caminului cultural. Structura de rezistenta a imobilului a fost fortificata, iar interiorul dotat. Lucrarile de constructie a bisericii din Sacele sunt blocate de arhitectii Arhiepiscopiei Tomisului, care amana eliberarea proiectului de rezistenta a cladirii. In acest timp, materiale de constructie zac in apropierea fundatiei bisericii, iar banii donati de sponsori si Consiliul local sunt blocati

Autoritatile locale din comuna Sacele au inaugurat la sfarsitul saptamanii caminul cultural. Reabilitarea caminului cultural s-a realizat intr-un interval strans, iar lucrarile au fost ample.

Reprezentantii comunitatii au modificat structural sediul, redandu-i si mai vechea functiune de discoteca. In faza initiala, caminul cultural era prevazut cu o terasa, loc de distractii pe timpul verii. Lasata de izbeliste, ani la rand, terasa s-a deteriorat afectand intr-o masura mare si restul cladirii. Mai nou, autoritatile locale au intarit structura de rezistenta a imobilului, regandind veranda. Cladirea a fost dotata cu o scara laterala, construita din fier forjat. Interiorul a fost modificat complet si dotat cu mobilier nou. Instalatiile electrice si sanitare au fost de asemenea inlocuite. Primarul comunei Sacele, Ion Oprea, sustine ca dupa o perioada indelungata, in sfarsit se poate vorbi de un camin cultural.

In lucru se afla si programul de refacere a drumului central, prin pietruire si aplicare de tratament bituminos. Planul include trei kilometri de drum, legatura dintre comuna si satul Traian. In proiect sunt incluse realizarea de podete, rigole dar si alte lucrari aferente. Valoarea proiectului este aproximata la 24 milioane RON. "O parte a fondurilor va fi oferita de Guvern, din fondul de rezerva, respectiv sase milioane de lei RON. Consiliul local Sacele va contribui cu alte cateva milioane. In rest, speram in ajutorul Consiliului Judetean Constanta", a mentionat primarul din Sacele.

Un alt fel de refuz

Desi reprezentantii comunitatii au sfintit in vara inceperea lucrarilor de constructie a noului lacas de cult, proiectul este blocat. Potrivit celor declarate de Ion Oprea, arhitectii Arhiepiscopiei Tomisului refuza sa elibereze proiectul de rezistenta a bisericii. Desi materialele de constructie zac in apropierea fundatiei lacasului de cult, iar Consiliul local a acordat o suma substantiala din bugetul acestui an, lucrarile nu pot incepe. Seful administratiei publice sustine ca interventiile sale pe langa Arhiepiscopia Tomisului s-au soldat cu amanari la nesfarsit. "Mi se repeta ca in curand vom primi proiectul de rezistenta. Au trecut insa luni de zile, perioada de timp irosita in zadar", sustine Ion Oprea. Cea mai mare problema este insa nefolosirea banilor din bugetul local. "Daca nu vom folosi in timp util suma acordata pentru biserica, banii se vor pierde", apreciaza reprezentantii autoritatilor locale.
C.R.
 
http://ziuact.ro
 

.

24 Octombrie 2006

Vizualizari: 2548

Voteaza:

Constructia bisericii din Sacele este blocata 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE