Dupa 60 de ani, Mos Craciun revine in sudul Basarabiei

Mos Craciun a revenit cu cadouri pentru copiii din singura parohie romaneasca din Ucraina, la Hagi-Curda, Sudul Basarabiei. In urma cu 60 de ani, Mos Craciun avea sa-i "paraseasca" pe copiii din Basarabia, profesorii spunandu-le copiilor ca mosul a plecat peste Prut, in Romania, si ca la ei va veni Mos Gerila.

Un grup de 8 studenti ai Universitatii Bucuresti, membri ai Ligii Tinerilor Romani de Pretutindeni l-a adus pe Mos Craciun, anul acesta, impartind cadouri, carti si bomboane, micutilor care frecventeaza biserica romaneasca din sudul Basarabiei. Constituita in intregime de romani, comunitatea din Hagi Curda (azi Camasovca), se lupta de ani de zile sa reconstruiasca biserica demolata in perioada sovietica. Dupa indelungi insistente si zeci de procese, romanii sud-basarabeni au reusit sa inregistreze parohia ca apartinand Patriarhiei Romane, prin Mitropolia Basarabiei.

Vasile Iordachescu, liderul romanilor din Hagi Curda, a facut pana in prezent zeci de demersuri catre autoritatile statului roman sa sustina constructia singurei biserici subordonate Bisericii Ortodoxe Romane din Ucraina, insa nici pana in prezent nu a primit vreun sprijin in acest sens.

.

28 Decembrie 2005

Vizualizari: 1556

Voteaza:

Dupa 60 de ani, Mos Craciun revine in sudul Basarabiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE