Fondul Unitatii Ortodoxe la Belgrad

Presedintele Fondului International al Unitatii Ortodoxe (FIUO), Valeri Alexeev, a anuntat la resedinta Patriarhiei sarbe, deschiderea la Belgrad a unui birou al acestei organizatii, ocazie cu care a acordat decoratii unor personalitati propuse de catre Patriarhul Rusiei, Aleksii al II-lea, cel care a binecuvantat infiintarea FIUO - informeaza agentia de presa Tanjug, preluata de Rompres. Valeri Alexeev a declarat in prezenta Mitropolitului Zagrebului si Ljubljanei, Jovan, care il reprezinta pe Patriarhul Serbiei, Pavle, aflat inca in spital, ca Ordinul Sfantul Serghei Radonejski - clasa a II-a, a fost decernat premierului sarb Vojislav Kostunica `pentru intreaga contributie la afirmarea credintei ortodoxe`. Presedintele FIUO a mai acordat Ordinul Sfantul Serghei Radonejski - clasa a III-a, directorului Departamentului Serbia-Muntenegru, Slavko Krstajic, care a reprezentat timp de trei ani Fondul in Budva, Muntenegru.

Mitropolitul Jovan si-a exprimat gratitudinea catre reprezentantii FIUO, care, de la marcarea unui mileniu de religie ortodoxa, la Moscova, au contribuit in mare masura la cooperarea dintre bisericile ortodoxe sarba si rusa, in special pentru educarea tinerilor teologi sarbi in Academiile din Rusia. O delegatie a Fondului a vizitat marti, pe Patriarhul Pavle la Spitalul Academiei de Medicina Militara, pentru a-i prezenta daruri din partea Patriarhului Alexii al II-lea si a-i dori insanatosire grabnica.

Conform lui Slavko Krstajic, anul viitor, FIUO va organiza o intalnire ortodoxa la Podgorica, unde se vor reuni reprezentanti din 26 de tari.

 

.

22 Decembrie 2005

Vizualizari: 1197

Voteaza:

Fondul Unitatii Ortodoxe la Belgrad 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE