Mos Craciun a pornit spre caminele de batrani si centrele de plasament

Prin intermediul campaniei "Ia-ma acasa de Craciun!", un grup de cel putin 50 de copii din centrele de plasament de pe raza judetului Iasi va fi gazduit in perioada Sarbatorilor de Iarna in diferite familii, care si-au exprimat deja dorinta de a lua acasa un astfel de copil ? O a doua campanie, intitulata "Daruieste un zmbet de Craciun", se adreseaza in special celor aproximativ 30 copii din Centrul de Zi Prichindel si batrnilor din Caminul Sf. Constantin si Elena

În acest an, cu ocazia Sfintei Sarbatori a Craciunului, mai multi copii din centrele de plasament vor fi adoptati pentru cteva zile de cteva familii din Iasi, receptive la situatia dificila in care acestia se afla. Astfel, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Iasi a initiat doua campanii care au ca grup tinta copiii din centrele de plasament, batrnii din camine si, nu in ultimul rnd, copiii aflati in centrele de zi. Astfel, prin intermediul campaniei "Ia-ma acasa de Craciun!", un grup de cel putin 50 de copii din centrele de plasament de pe raza judetului Iasi va fi gazduit in perioada Sarbatorilor de Iarna in diferite familii care si-au exprimat deja dorinta de a lua acasa un astfel de copil. Potrivit declaratiei Elizei Chirica, purtator de cuvnt al DGASPC, numarul familiilor care au depus cerere pentru a lua acasa un copil aflat in sistem institutionalizat este mai mare dect anul trecut.

"Aceasta campanie a fost creata pentru a oferi copiilor din centrele de plasament sansa de a petrece Sarbatorile de Iarna intr-un cadru familial. Pur si simplu este vorba de ideea de a oferi, macar pentru cteva zile, copiilor care poate nu au idee despre ceea ce inseamna un camin adevarat sansa de avea o familie, mai ales intr-o perioada care inseamna att de mult pentru orice copil. În legaturile cu familiile care doresc sa ia acasa un astfel de copil, numarul acestora este mult mai mare dect anul trecut. Astfel, la ora actula sunt depuse, numai la Directie, aproximativ 50 de cereri, in timp ce in 2004 au fost 40 de toate. La sfrsit se vor aduna si cele depuse la conducerea centrelor si sigur vor fi si mai multe", a declarat Eliza Chirica. În ceea ce priveste cea de-a doua campanie, aceasta presupune colectarea de fonduri pentru batrni si pentru copiii din centrele de zi. Intitulata "Daruieste un zmbet de Craciun", campania este desfasurata in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Iulius Mall si se adreseaza in special celor aproximativ 30 de copii cu vrste pna la trei ani din Centrul de Zi Prichindel si, de asemenea, batrnilor din Caminul Sf. Constantin si Elena. Acestia vor primi brazi de Craciun, haine, dulciuri si alte cadouri provenite din donatii.

Diana LITA

Sursa: Ziua de Iasi

.

12 Decembrie 2005

Vizualizari: 1866

Voteaza:

Mos Craciun a pornit spre caminele de batrani si centrele de plasament 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE