Papa a botezat un ziarist musulman


Papa a botezat un ziarist musulman    
      
Papa Benedict al XVI-lea a botezat, in timpul slujbei pascale celebrate in noaptea de sambata spre duminica, sapte adulti, printre care se numara o chinezoaica si un ziarist italian de origine musulmana. Suveranul Pontif a celebrat de asemenea ieri dimineata, in Piata Sf. Petru, slujba de Paste, pronuntand binecuvantarea "Urbi et Orbi". Slujba a fost difuzata de posturi de televiziune din 67 de tari. Printre cele sapte persoane alese pentru botezul din bazilica Sfantul Petru de la Vatican s-a numarat si ziaristul italian de origine egipteana Magdi Allam, in varsta de 55 de ani, editorialist si director-adjunct la Corriere della Sera, prezentat mult timp drept un "musulman moderat", inainte de a se apropia de Biserica Catolica.

Magdi si-a ales ca prenume crestin Cristiano, nume putin folosit in Italia. Magdi Allam a scris numeroase eseuri polemice despre Orientul Mijlociu si a organizat, in 2006, la Roma, o manifestatie de sustinere a crestinilor din tarile arabe si musulmane. Ieri, ziaristul italian a prezentat motivele pentru care s-a convertit si a acuzat islamul ca este "violent din punct de vedere fiziologic si conflictual din punct de vedere istoric", relateaza AFP, citat de Mediafax. Allam, editorialist la Corriere della Sera, si care s-a definit mult timp drept "musulman moderat", reaminteste, intr-o scrisoare publicata de ziar, ca, din cauza luarilor sale de pozitie publice impotriva islamismului si a extremismului musulman, a primit amenintari cu moartea care l-au determinat sa traiasca sub protectie timp de cinci ani.

Allam a relatat ca, in decursul anilor, "spiritul sau s-a eliberat de obscurantismul unei ideologii care legitimeaza minciuna si disimularea, moartea violenta care duce la omor si sinucidere, supunerea oarba in fata tiraniei", ceea ce i-a permis "sa adere la religia autentica a adevarului, vietii si libertatii". El apreciaza ca, acceptand un botez public, Papa "a lansat un mesaj explicit si revolutionar unei Biserici care a fost pana acum prea prudenta in ceea ce priveste convertirea musulmanilor", de teama "ca nu va putea sa-i apere pe convertiti de condamnarea la moarte pentru apostazie". (D.M.)

.

23 Martie 2008

Vizualizari: 503

Voteaza:

Papa a botezat un ziarist musulman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE