Papa: crestinii trebuie sa apere traditia Craciunului

Apararea si transmiterea generatiilor viitoare a traditiei- Sfintei sarbatori a Craciunului, lupta impotriva unui aspect al culturii moderne axate pe consumism ce tinde sa distruga semnificatia crestina a Nasterii Domnului reprezinta misiunea oricarui credincios, a relevat Sfantul Pontif.

La numai cateva zile de la predica pronuntata in biserica de la Casalbertone, ocazie cu care a afirmat ca `darul autentic al Craciunului este bucuria, iar nu cadourile exorbitante`, Suveranul Pontif reia tema golirii de semnificatie si a `de-crestinarii` sfintei sarbatori.

Benedict al XVI-lea a evidentiat importanta intelegerii conceptului de lumina dumnezeiasca, laitmotivul Craciunului. `Ma refer - a explicat Papa - la lumina binelui care invinge fortele raului, a victoriei iubirii impotriva urii, a vietii asupra mortii`. Lumina care ia locul intunericului (fizic sau spiritual), intr-un cuvant izbanda definitiva a iubirii lui Dumnezeu impotriva pacatului si a mortii.

`Sa ne pregatim - a indemnat Papa crediciosii reuniti in Piata San Pietro - a celebra cu bucurie Nasterea Domnului Nostru Iisus Hristos, in timp ce cultura moderna consumista incearca sa distruga simbolurile crestine ale Craciunului. Este esential ca noi toti sa intelegem semnificatia acestei traditii, patrimoniu al credintei si culturii noastre, pentru a o putea transmite noilor generatii`.

In pofida faptului ca se estima prezenta a peste 15.000 de persoane, ultima audienta generala dinaintea sfintei sarbatori s-a desfasurat intr-o piata San Pietro - din cauza gerului intepator - surprinzator de neaglomerata.

 

.

22 Decembrie 2005

Vizualizari: 1458

Voteaza:

Papa: crestinii trebuie sa apere traditia Craciunului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE