Papa pleaca in vacanta


Papa Benedict al XVI-lea pare a dori sa linsteasca, din nou, membrii Curiei Romane care, la alegerea sa la tronul Sfantului Apostol Petru, se temeau de schimbari drastice in Biserica. Scurta-i perioada de pontificat, de la decizia de a continua politica ecumenica si dialogul intereligios pana la viziunile de ordin spiritual sau moral, pare a sta sub semnul predecesorului sau, Ioan Paul al II-lea. Astfel, Sfantul Parinte a ales sa petreaca si vacanta estivala - inceputa ieri dimineata - in Valle d'Aosta, mai precis localitatea Les Combes-Introd, in aceeasi casa in care obisnuia sa-si petreaca vacantele Wojtyla. Din modesta locuinta, o idee mai incapatoare decat o obisnuita cabana de munte, construita din lemn si piatra si cu acoperis de ardezie, Papa va putea admira masivul Mont Blanc. Foarte probabil insa ca Ratzinger, impartasind dragostea lui Ioan Paul al II-lea pentru natura, dar neavand veleitatile excursionistice ale acestuia, se va limita la plimbari cu automobilul in itinerarii nu foarte indepartate pentru a admira panorama si a medita.

Bagajele Papei? Trei valize pline de carti. Cu o de-acum legendara pasiune pentru studiu si, in calitatea sa de rafinat teolog, mai ales de filosofie, Benedict al XVI-lea si-a manifestat dorinta de a dedica cele trei saptamani de vacanta rugaciunii, lecturii si meditatiei.


Ratzinger, al doilea papa neitalian dupa Wojtyla, doreste sa stabileasca cu Cetatea Sfanta un raport dinamic. In secolul trecut s-a incheiat era pontifilor "imobili" si, deci, foarte greu accesibili, inchisi intre zidurile sobre ale Vaticanului sau ale Castelului Gandolfo. Acum pare a fi epoca papilor poligloti, care calatoresc si a caror existenta se apropie din ce in ce mai mult de aceea a persoanelor comune. In cele trei saptamani de vacanta, Papa va oficia slujba duminicala "Angelus" (in 17 si 24 iulie) si va avea cateva intalniri publice. Este posibil, de asemenea, ca, in aceasta perioada, Papa sa se indrepte catre Gressoney - regiune situata in apropierea Valllei de'Aosta si in care locuieste o populatie germanica (walser) pentru a retrai atmosfera zonelor sale de origine. Peste 200 de garzi vor veghea imprejurimile cabanei "pontificale" pentru a detecta orice "eventuala anomalie". Din cortegiul papal fac parte si numerosi jurnalisti.

.

11 Iulie 2005

Vizualizari: 1381

Voteaza:

Papa pleaca in vacanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE