Program de distrugere a religiei crestine in Birmania


Regimul militar din Uniunea Myanmar (Uniunea Burma sau Birmania) intentioneaza sa scoata din tara crestinismul, se arata intr-un document secret care ar apartine Ministerului Afacerilor Religioase, relateaza cotidianul britanic The Telegraph.

 

Intitulat "Program de distrugere a religiei crestine in Birmania" incendiarul memoriu contine, punct cu punct, instructiuni despre cum trebuie scosi crestinii din tara. Textul, care incepe cu fraza "nu ar trebui sa existe nici o casa in care se practica religia crestina", cere ca orice persoana care este surprinsa ca evanghelizeaza sa fie aruncata in inchisoare.

 

Documentul sfatuieste: "religia crestina e foarte deschisa - identifica si utilizeaza-i slabiciunile". Aceasta descoperire este ultima dintr-o serie de alte informatii conform carora persecutiile religioase au crescut in ritm alarmant: bisericile sunt arse din temelii, crestinii sunt fortati sa se converteasca la religia majoritara - budismul - iar copiilor crestini li se interzice accesul la scoli.

Documentul, trimis cotidianului britanic The Sunday Telegraph de catre grupurile care apara Drepturile Omului, a fost se pare emis de catre un grup budist sponsorizat de Stat, cu aprobarea tacita a juntei militare. Regimul a negat ca ar fi creat acest document (care, printre altele, solicita adolescentilor sa nu poarte haine vestice) insa nu a negat sau condamnat continutul acestuia. Ieri, un raport care vorbea despre aceste documente si evenimente trebuia prezentat in Marea Britanie. (M. BICA)

 

.

23 Ianuarie 2007

Vizualizari: 1840

Voteaza:

Program de distrugere a religiei crestine in Birmania 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE