Secta baricadata a iesit la lumina


Secta baricadata a iesit la lumina

14 membri ai gruparii apocaliptice de la Penza au abandonat grota surpata de topirea zapezii.

Paisprezece membri ai sectei Adevarata Biserica Ortodoxa Rusa au iesit din ascunzatoarea lor subterana in care se adapostisera pentru a astepta Apocalipsa, dupa ce tavanul grotei s-a prabusit. Membrii sectei, 35 la numar, si-au sapat ascunzatoarea anul trecut in regiunea Penza, la circa 650 de kilometri de Moscova, si au coborat in subteran in noiembrie pentru a astepta sfarsitul lumii, care, potrivit lor, ar veni in luna mai, aminteste AFP. Sectantii aveau, oricum, de gand sa iasa la lumina la 27 aprilie, cu ocazia Pastelui Ortodox.

Cei paisprezece, dintre care doua fetite, au iesit la suprafata la circa doua ore dupa prabusirea tavanului, determinata de ploi si topirea zapezii.

In grota au mai ramas insa paisprezece persoane, intre care si doi copii. Potrivit autoritatilor locale, unul dintre acestia are numai opt luni. "Marti, la ora locala 7.45, doua "camere" ale grotei s-au surpat, determinand 14 persoane sa iasa la suprafata", a anuntat viceguvernatorul Oleg Melnitcenko. Toate aceste persoane au refuzat insa orice ajutor medical. Autoritatile au anuntat ca sectantii erau totusi intr-o stare buna de sanatate, avand in vedere ca au petrecut aproape o jumatate de an sub pamant. Alti sapte membri ai sectei iesisera din ascunzatoare vineri, dupa negocieri intense cu fondatorul acesteia Piotr Kuznetov, numit de adepti "Tata Piotr".

Kuznetov, un inginer in varsta de 43 de ani, diagnosticat cu schizofrenie dupa ce a anuntat venirea sfarsitului lumii pe baza citirii astrelor, a fost internat intr-un spital de psihiatrie. Autoritatile i-au permis insa sa iasa din spital pentru a negocia cu adeptii sai. Dupa fondarea sectei, "Tata Piotr" nu a vrut sa coboare in grota, explicandu-le adeptilor sai ca el "are alte misiuni in viata".

In Rusia exista peste 80 de secte, insumand intre 600.000 si 800.000 de membri. Cele mai multe au fost fondate dupa destramarea URSS, pe fondul vidului spiritual lasat in urma de caderea comunismului.

Andreea Romanovschi

.

01 Aprilie 2008

Vizualizari: 638

Voteaza:

Secta baricadata a iesit la lumina 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE